Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Węgorza oczyść, a następnie pokrój na kawałki i posól.

Krok 2

Grzyby umyj i wrzuć do wrzącej wody. Gotuj około 3 minuty. Następnie odcedź i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

Boczek pokrój na 12 kostek.

Krok 4

Ogórka pokrój w plasterki o grubości palca. Pomidory przedziel na pół.

Krok 5

Składniki nadziewaj na rożen.

Krok 6

Olej utrzyj z sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem, majerankiem, bazylią i szczyptą soli.

Krok 7

Szaszłyki piecz około 15 minut. Polewaj przygotowaną marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej