Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Węgorza oczyść, a następnie pokrój na kawałki i posól.

Krok 2

Grzyby umyj i wrzuć do wrzącej wody. Gotuj około 3 minuty. Następnie odcedź i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

Boczek pokrój na 12 kostek.

Krok 4

Ogórka pokrój w plasterki o grubości palca. Pomidory przedziel na pół.

Krok 5

Składniki nadziewaj na rożen.

Krok 6

Olej utrzyj z sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem, majerankiem, bazylią i szczyptą soli.

Krok 7

Szaszłyki piecz około 15 minut. Polewaj przygotowaną marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz pieczony na rożnie z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ogórki curry
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej