Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 gramów

40 gramów

35 gramów

3 łyżki

250 gramów

100 mililitrów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.

Krok 2

Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Oprósz mąką i podsmaż z obu stron.

Krok 5

Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Jabłka umyj, obierz i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne, pokrój w cząstki razem z pomidorami.

Krok 6

Rybę obłóż kawałkami pomidorów i jabłek, posyp rodzynkami, zalej winem i duś przez kilka minut. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej