Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i krewetkami
Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność
łatwe
247 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
15 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
50 gramów
400 gramów
50 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Cukinię przekrój na pół i wydrąż z niej miąższ. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj natkę kolendry. Następnie na patelni upraż orzeszki pinii.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie podsmaż krewetki i przełóż je na talerz. W tym samym garnku podsmaż cebulę oraz paprykę i dodaj kaszę jaglaną. Po chwili zalej całość 200 ml wody, dodaj pomidory z puszki, Fix Knorr i wszystko razem dokładnie połącz. Kaszę gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut, mieszając co jakiś czas.

Krok 3
Kasza po ugotowaniu ma być miękka, ale nie musi wchłonąć całej wody. Dodaj do niej orzeszki pinii, część kolendry, sera oraz krewetki.

Krok 4
Gotowym farszem napełnij cukinie i posyp parmezanem. Następnie wstaw je do nagrzanego do 190°C piekarnika na około 15 minut. Danie udekoruj listkami kolendry.


Dobra rada:
Pieczona cukinia będzie idealnie smakowała z sosem pomidorowym. W tym celu połącz puszkę pomidorów pelati ze Spaghetti Bolognese Knorr i zagotuj. Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Pomidorowe Kaszotto z cukinią i papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i krewetkami
Dania faszerowane to niewątpliwie jedne z bardziej uniwersalnych pomysłów na posiłek. Zastanawiasz się dlaczego? Do przygotowania farszu możesz wykorzystać produkty, które zalegają w Twojej lodówce, oraz modyfikować jego skład na niezliczoną ilość sposobów. Co więcej, do nadziewania wykorzystuje się znane oraz lubiane przez wszystkich warzywa, np. te sezonowe! Już na samą myśl robisz się głodny? Sięgnij po przepis na cukinię faszerowaną kaszą jaglaną i krewetkami. Zostań mistrzem sztuki faszerowania!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które lubią bawić się smakami. Pora na nieoczywiste rozwiązania. Nudzie mówimy nie!
Na jaką okazję?
Na obiad. Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i krewetkami ozdobi każdy stół i uczyni z Ciebie dobrego gospodarza.
Czy wiesz, że?
Krewetki występują w wodach całego świata. Wyróżnia się ponad 2500 rodzajów tych skorupiaków.
Dla urozmaicenia:
Pieczona w ten sposób cukinia będzie idealnie smakowała z sosem pomidorowym. W tym celu połącz puszkę pomidorów pellati z produktem Spaghetti Bolognese Naturalnie Smaczne Knorr i zagotuj. Palce lizać!