Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

29

276 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

568 osób wydrukowało

Pobierz pdf

785 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

100 gramów

80 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną w kostkę cukinię i cebule podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 2

Krok 3

Gdy warzywa będą lekko rumiane, dodaj szpinak i dalej podduszaj.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 3

Krok 4

Pod koniec dodaj rozdrobniony ser feta. Dopraw imbirem, gałką muszkatołową i chili peperoncini.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 4

Krok 5

Do ciepłej potrawy na koniec dodaj Florę ProActiv o smaku masła, aby się rozpuściła.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Nell Hal

    Nell Hal, 19.09.2019

    przepis , łatwy , szybki ... co do przypraw ja osobiscie dalabym inne przyprawy.. ale co kto lubi. dalabym takie 4/10

    Odpowiedz Odpowiedz
  • kYno kYno

    kYno kYno, 06.05.2019

    Czy tutaj na pewno wazystko ok jest z proporcjami?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej