Składniki
250 gramów
2 sztuki
2 łyżki
20 gramów
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
20 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obsmaż szybko łososia i dopraw go solą i pieprzem. Odłóż patelnię z łososiem na bok.
Krok 2
Pokrój łososia i figi na kawałki i glazuruj miodem. Jeśli to możliwe, szybko obsmaż figi.
Krok 3
Posiekaj kapustę na wąskie paski, obsmaż na patelni i dodaj sos sojowy.
Krok 4
Zmieszaj majonez z pastą wasabi na kremową masę i dopraw sokiem z limonki. Posmaruj pastą bułkę i ułóż pozostałe składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej