Burger z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

20 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

20 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obsmaż szybko łososia i dopraw go solą i pieprzem. Odłóż patelnię z łososiem na bok.

Krok 2

Pokrój łososia i figi na kawałki i glazuruj miodem. Jeśli to możliwe, szybko obsmaż figi.

Krok 3

Posiekaj kapustę na wąskie paski, obsmaż na patelni i dodaj sos sojowy.

Krok 4

Zmieszaj majonez z pastą wasabi na kremową masę i dopraw sokiem z limonki. Posmaruj pastą bułkę i ułóż pozostałe składniki.

5

Opinie o przepisie

  • Sara

    Sara , 29.06.2021

    TAK. Podczas naszego majowego weekendowego pobytu w Ustroniu Morskim, mój mąż zamówił sobie burgera rybnego,szczerze mówiąc myślałam że będzie nie dobry i rozkoszowałam się moją rybą podaną na talerzu w towarzystwie frytek i sałaty. Jak na mojego męża przystało zaproponował, żebym spróbowała jego danie, trochę pokręciłam nosem, ale zaryzykowałam, jak to mówią kto nie ryzykuje to nie pije szampana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej

    Maciej , 25.06.2021

    TAK. Burger z łososiem powinien być serwowany we wszystkich smażalniach nad polskim morzem! W końcu połączenie burgera i ryby, to coś wspaniałego.. Jednak by było bardziej smacznie i patriotycznie, do zamiast łososia zaproponował bym burgery z dorszem z Bałtyku - myślę, że był by to hit tego sezonu! Dla miłośników sera, warto by było dodać ze dwa plasterki..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 23.06.2021

    TAK. Łosoś to jest genialna ryba, która w naszej rodzince należy do najbardziej ulubionych – chyba. W wersji solo, w warzywnej sałatce, ale i w burgerze, ja w moc zawartych w niej nienasyconych kwasów tłuszczowych wierzę. W moim wariancie figi – podgotowanymi SZPARAGAMI zastępuję, w sezonie – tym warzywem swój żołądek raduję. Ale na tym nie koniec moich kulinarnych wariacji, zastosuję sos z dodatkiem musu z moreli, które dostępne są podczas wakacji. MAX radości - przy burgerowej uczcie u nas zagości.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 18.06.2021

    TAK! Nic dodać, nic ująć! ... No może kawior dla mnie zbędny, choć dla niektórych jest n obłędny :) A tak poza tym, uwielbiam burgera rybnego i właśnie spałaszowałabym jednego! :D MNIAM na MAXa !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 08.06.2021

    TAK. Łosoś to nasza ulubiona rybka, która króluje - jak swoją wersję zaraz zaproponuję. Łososia obsmażę - solą i pieprzem będę go doprawiała, moja rodzina będzie wniebowzięta cała. Pokroję łososia, daktyle na kawałki, miodem zaglazuruje - cudny obiad się szykuje! Paprykę posiekam na paski, na patelni obsmażę, sosem sojowym będę polewała i moje danie czekała. Zmieszam ketchup i majonez, a następnie bułkę posmaruje, potem reszta składników w bułce wyląduje. Burgery z łososiem będą pyszne, chrupiące - uwielbiam takie latem, gdy świeci słońce!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej