
Składniki
250 gramów
2 sztuki
2 łyżki
20 gramów
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
20 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obsmaż szybko łososia i dopraw go solą i pieprzem. Odłóż patelnię z łososiem na bok.
Krok 2
Pokrój łososia i figi na kawałki i glazuruj miodem. Jeśli to możliwe, szybko obsmaż figi.
Krok 3
Posiekaj kapustę na wąskie paski, obsmaż na patelni i dodaj sos sojowy.
Krok 4
Zmieszaj majonez z pastą wasabi na kremową masę i dopraw sokiem z limonki. Posmaruj pastą bułkę i ułóż pozostałe składniki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej