Sałatka łososiowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka łososiowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
369 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

1 opakowanie

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.

Krok 2

Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.

Krok 3

Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.

Krok 4

Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.

Krok 5

Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.

1

Opinie o przepisie

  • Endimm Endim

    Endimm Endim , 03.02.2021

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka łososiowy przysmakSałatka łososiowy przysmak

Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.