Sałatka łososiowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

338 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

50 dekagramów

30 dekagramów

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.

Krok 2

Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.

Krok 3

Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.

Krok 4

Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.

Krok 5

Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej