
Składniki
20 dekagramów
1 opakowanie
50 dekagramów
30 dekagramów
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.
Krok 2
Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.
Krok 3
Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.
Krok 4
Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.
Krok 5
Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej