Sałatka łososiowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka łososiowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

357 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 opakowanie

50 dekagramów

30 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.

Krok 2

Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.

Krok 3

Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.

Krok 4

Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.

Krok 5

Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej