Sałatka łososiowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka łososiowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

357 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 opakowanie

50 dekagramów

30 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.

Krok 2

Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.

Krok 3

Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.

Krok 4

Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.

Krok 5

Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.

1

Opinie o przepisie

  • Endimm Endim

    Endimm Endim , 03.02.2021

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej