
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
20 dekagramów
3 łyżki
1 opakowanie
50 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.
Krok 2
Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.
Krok 3
Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.
Krok 4
Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.
Krok 5
Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej