Sałatka łososiowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka łososiowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
369 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

1 opakowanie

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.

Krok 2

Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.

Krok 3

Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.

Krok 4

Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.

Krok 5

Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.

1

Opinie o przepisie

  • Endimm Endim

    Endimm Endim , 03.02.2021

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka łososiowy przysmakSałatka łososiowy przysmak

Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.