Sałatka łososiowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka łososiowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

364 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 opakowanie

50 dekagramów

30 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.

Krok 2

Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.

Krok 3

Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.

Krok 4

Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.

Krok 5

Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.

1

Opinie o przepisie

  • Endimm Endim

    Endimm Endim , 03.02.2021

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka łososiowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej