
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
20 dekagramów
3 łyżki
1 opakowanie
50 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i opłucz bulwy kopru, odetnij ich łodygi. Pokrój bulwy w ćwiartki, a następnie w drobne paski.
Krok 2
Skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą, wymieszaj i przykryj folią spożywczą.
Krok 3
Umyj winogrona, przekrój je na pół i usuń pestki. Następnie delikatnie zmieszaj z bulwami kopru.
Krok 4
Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju.
Krok 5
Przełóż bulwy kopru i winogrona do miseczek, a na wierzchu ułóż plastry wędzonego łososia. Polej całość sosem i udekoruj gałązkami koperku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej