Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz przez 1 minutę we wrzątku, opłucz w zimnej wodzie, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj oliwę, musztardę i 3 łyżki wody. Dokładnie wymieszaj. Połącz z sałatką na 15 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej