Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz przez 1 minutę we wrzątku, opłucz w zimnej wodzie, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj oliwę, musztardę i 3 łyżki wody. Dokładnie wymieszaj. Połącz z sałatką na 15 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej