Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz przez 1 minutę we wrzątku, opłucz w zimnej wodzie, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj oliwę, musztardę i 3 łyżki wody. Dokładnie wymieszaj. Połącz z sałatką na 15 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka grecka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej