Czerwona kapusta kiszona – jak podawać? Jak przyrządzić i co z niej zrobić?
Jak wykorzystać w kuchni czerwoną kapustę kiszoną? Jak podawać ją w pomysłowy sposób, żeby wszystkim smakowała? Propozycji na wykorzystanie czerwonej kapusty jest naprawdę wiele.
Czerwona kapusta kiszona – jak podawać?
Jak zrobić czerwoną kapustę kiszoną do obiadu? Z czerwonej kiszonej kapusty można przygotować takie same potrawy jak z białej, ale zwykle wykorzystuje się ją do zrobienia surówki obiadowej z jabłkiem, cebulą i marchewką. Jak przyrządzić czerwoną kapustę kiszoną z tymi składnikami? Kapustę należy odcisnąć z soku i poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę, marchew i jabłko zetrzeć na grubej tarce, a następnie wymieszać wszystkie składniki, doprawić pieprzem, odrobiną majonezu lub gęstą śmietaną.
Jak przyrządzić czerwoną kiszoną kapustę?
Jak inaczej wykorzystać czerwoną kapustę kiszoną? Co z niej zrobić? Z czerwonej ukiszonej kapusty możecie przygotować różne dania z kapusty, w tym bigos z kiełbasą, boczkiem i wieprzowiną. Czerwona kapusta może być też użyta do przygotowania farszu do pierogów lub uszek. Da się przyrządzić z niej również słodko-kwaśną surówkę z cebulą, cukrem i oliwą z oliwek. Surówka w takiej wersji świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad lub jako dodatek do obiadu na różnego rodzaju przyjęciach w gronie rodziny i znajomych. Czerwoną kapustę kiszoną można jeść też samodzielnie – po prostu użyć jako warzywnego dodatku do obiadu lub zasmażyć ją na smalcu, dodać natkę pietruszki i łyżkę kwaśnej śmietany.
Komentarze (0)