Co zrobić z białej kapusty?
Biała kapusta jest przysmakiem o wielu zastosowaniach. Właśnie dlatego kucharze tak często wykorzystują go w kuchni do gotowania apetycznych dań w wielu wariantach. Zastanawiacie się, co zrobić z białej kapusty? Jeżeli szukacie garści inspiracji, to jesteście w dobrym miejscu. Razem z nami poznacie sprawdzone pomysły na wykorzystanie białej kapusty. Zapraszamy!
Co zrobić z białej kapusty? Surówki
Chyba nikogo nie zdziwi nasza pierwsza propozycja na wykorzystanie białej kapusty. To warzywo jest wręcz stworzone do przygotowania świeżej surówki. Możecie zestawić je z marchewką oraz majonezem, by zrobić klasyczny colesław, który idealnie smakuje z daniami mięsnymi. Taki obiad będzie strzałem w dziesiątkę! Co zrobić z kapusty białej? To warzywo sprawdzi się również w kompozycji z jabłka, koperku oraz oliwy. Przygotowanie takiego dodatku do obiadu zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a efekty na talerzu po prostu zachwycają. A może macie inny pomysł na surówkę z białej kapusty? Koniecznie wykorzystajcie go przy najbliższej okazji.
Tradycyjne obiady z białej kapusty
Co można zrobić z kapusty białej? Nie musicie eksperymentować z przepisami, ponieważ w przypadku tego warzywa klasyka sprawdza się najlepiej. Polecamy więc przygotowanie pysznych łazanek na bazie białej kapusty, makaronu oraz boczku. Cały garnek tego dania wystarczy Wam nawet na kilka dni! Z białej kapusty gotowanej lub surowej przyrządzicie również inną potrawę, która od lat gości na naszych stołach, czyli bigos. Zestawcie warzywo z ulubionymi rodzajami mięs i zaserwujcie danie dla swojej rodziny. Jeżeli mówimy o pełnym obiedzie, to nie możecie zapomnieć o pierwszym daniu. Co zrobić z zamrożonej białej kapusty? Wyjmijcie warzywo z niskich temperatur i wykorzystajcie je do zrobienia tradycyjnego kapuśniaku. Ta aromatyczna zupa na bazie białej kapusty będzie idealnym rozpoczęciem uczty dla najbliższych.
Co zrobić z kapusty białej po gołąbkach?
Gołąbki to jedno z najpopularniejszych dań na bazie białej kapusty. Często zdarza się jednak, że podczas gotowania nie wykorzystujemy wszystkich zapasów warzywa. Co zrobić w takiej sytuacji? Na pewno nie wyrzucać kapusty! Śmiało zagospodarujcie resztki do przygotowania innych potraw. W kilkach chwil możecie przerobić ją na pyszny farsz do pierogów. Kapusta z gołąbków doskonale sprawdzi się także jako dodatek do zapiekanki makaronowej lub ziemniaczanej. A co w sytuacji, gdy warzywo nie jest w surowej formie? Co można zrobić z białej kapusty parzonej? Mamy na to sposób! Dodajcie warzywo do rosołu, ponieważ, jak wspominają specjaliści, kapusta idealnie równoważy i podkreśla smak tej zupy. Sami się o tym przekonajcie!
Nasze przepisy z kapustą białą
Co zrobić z kapusty białej gotowanej, surowej lub parzonej? Wiemy, że poradzicie sobie z tym zadaniem. Na koniec spójrzcie na nasze przepisy, których smak pozytywnie Was zaskoczy. Mniam!
Biała kapusta zasmażana z boczkiem to specjał, który doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielny przysmak. Polecamy każdemu fanowi kwaśnych dań!
Bezglutenowe pierogi z kapustą i pieczarkami będą pyszną pozycją na świątecznym stole. Zaserwujcie je bliskim, a później zbierajcie same pochwały.
A dla fanów mięsnych dań mamy pulpety z kapustą. Proste do przyrządzenia i wyjątkowo smaczne. Przekonajcie się o tym przy najbliższej okazji i wyślijcie przepis do znajomych!
Na koniec pora na koreański przysmak, czyli kimchi. Jeżeli jeszcze go nie próbowaliście, to koniecznie nadróbcie zaległości. Smacznego!
Komentarze (0)