Pulpety z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

60 dekagramów

1 sztuka

80 gramów

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wyłóż do miski, kapustę zetrzyj na tarce o grubszych oczkach (odciśnij także sok z kapusty). Cebulę drobno posiekaj.

Pulpety z kapustą - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj kapustę, jajka, kaszę mannę, cebulę, pieprz oraz sól do smaku. Całość wymieszaj i uformuj pulpeciki.

Pulpety z kapustą - Krok 2

Krok 3

Obsmaż je z obu stron, następnie przełóż do garnka.

Pulpety z kapustą - Krok 3

Krok 4

Kostkę wołową rozpuść w 0.5 litra ciepłej wody. Zalej pulpety oraz dodaj koncentrat pomidorowy i duś do momentu, gdy pulpety będą miękkie. Podawaj z kaszą i surówką.

Pulpety z kapustą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej