Pulpety z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pulpety z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

60 dekagramów

1 sztuka

80 gramów

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wyłóż do miski, kapustę zetrzyj na tarce o grubszych oczkach (odciśnij także sok z kapusty). Cebulę drobno posiekaj.

Pulpety z kapustą - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj kapustę, jajka, kaszę mannę, cebulę, pieprz oraz sól do smaku. Całość wymieszaj i uformuj pulpeciki.

Pulpety z kapustą - Krok 2

Krok 3

Obsmaż je z obu stron, następnie przełóż do garnka.

Pulpety z kapustą - Krok 3

Krok 4

Kostkę wołową rozpuść w 0.5 litra ciepłej wody. Zalej pulpety oraz dodaj koncentrat pomidorowy i duś do momentu, gdy pulpety będą miękkie. Podawaj z kaszą i surówką.

Pulpety z kapustą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej