Pulpety z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

328 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

60 dekagramów

1 sztuka

80 gramów

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wyłóż do miski, kapustę zetrzyj na tarce o grubszych oczkach (odciśnij także sok z kapusty). Cebulę drobno posiekaj.

Pulpety z kapustą - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj kapustę, jajka, kaszę mannę, cebulę, pieprz oraz sól do smaku. Całość wymieszaj i uformuj pulpeciki.

Pulpety z kapustą - Krok 2

Krok 3

Obsmaż je z obu stron, następnie przełóż do garnka.

Pulpety z kapustą - Krok 3

Krok 4

Kostkę wołową rozpuść w 0.5 litra ciepłej wody. Zalej pulpety oraz dodaj koncentrat pomidorowy i duś do momentu, gdy pulpety będą miękkie. Podawaj z kaszą i surówką.

Pulpety z kapustą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej