Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

250 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do lekkiego zrumienienia. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Następnie wrzucamy kulki mięsne obtoczone w mące. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min.

Krok 3

Dodajemy Fix Knorr rozmieszany w 200 ml zimnej wody. Na koniec śmietana oraz przyprawy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej