
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
70 mililitrów
250 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do lekkiego zrumienienia. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2
Następnie wrzucamy kulki mięsne obtoczone w mące. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min.
Krok 3
Dodajemy Fix Knorr rozmieszany w 200 ml zimnej wody. Na koniec śmietana oraz przyprawy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej