Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

250 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do lekkiego zrumienienia. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Następnie wrzucamy kulki mięsne obtoczone w mące. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min.

Krok 3

Dodajemy Fix Knorr rozmieszany w 200 ml zimnej wody. Na koniec śmietana oraz przyprawy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej