Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

250 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do lekkiego zrumienienia. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Następnie wrzucamy kulki mięsne obtoczone w mące. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min.

Krok 3

Dodajemy Fix Knorr rozmieszany w 200 ml zimnej wody. Na koniec śmietana oraz przyprawy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej