Pikantne mięsne pulpety z makaronem
NOWY PRZEPIS
łatwe
124 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
400 gramów
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według wskazań producenta. Papryczkę chili posiekaj w drobną kostkę.

Krok 2
Mięso przełóż do miski, dodaj fix soczyste pulpety Knorr, wodę i posiekaną papryczkę chili. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Uformuj małe kulki i usmaż na patelni, na rozgrzanym oleju.

Krok 4
Do naczynia żaroodpornego przełóż ugotowany makaron oraz usmażone klopsiki.

Krok 5
W misce wymieszaj passatę pomidorową z fixem Knorr spaghetti warzywne, a następnie wlej powstały sos do naczynia z makaronem i zapiecz w 180 st. C przez ok. 20 min.


Dobra rada:
Jeśli lubisz zielone akcenty w daniach - możesz dodać posiekaną natkę pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantne mięsne pulpety z makaronem
Dziś na talerzach królować będą ogniste smaki. Wszystko za sprawą pikantnych pulpetów z makaronem, które inspirowane są kuchnią meksykańską. Możesz więc spodziewać się dodatku ostrej chili. Co jeszcze znajdzie się w recepturze? Soczyste mięso, gęsta passata pomidorowa i sprawdzony fix, dzięki któremu potrawie niczego nie zabraknie.
Dla kogo?
Dla fanów wyrazistych dań. Jeśli naprawdę lubisz pikantne akcenty w posiłkach, nic nie stoi na przeszkodzie, by zwiększyć porcję papryczki w zapiekanych pulpetach.
Na jaką okazję?
Meksykańską fiestę czas zacząć! Mięsne pulpety zapiekane z sosem i makaronem to danie idealne na przyjęcia i wieczorne spotkania w gronie znajomych.
Czy wiesz, że?
Pamiętaj, że do krojenia papryczki chili konieczne jest założenie jednorazowych rękawiczek!
Dla urozmaicenia:
Pod koniec pieczenia posyp wierzch zapiekanki z pulpetów i makaronu startym serem. Może być to dowolny gatunek sera żółtego albo mozzarella.