Soczyste pulpety w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pulpety w sosie koperkowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

30 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek oraz koperek posiekaj.

Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr do pulpetów zalej 150 ml gotującej się wody i odstaw na ok. 5 minut, aby wchłonął się płyn.

Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - Krok 2

Krok 3

Połącz z mięsem mielonym i uformuj małe kulki.

Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - Krok 3

Krok 4

Pulpety obtocz w mące i usmaż na połowie oleju aż będą rumiane. Przełóż na ręcznik papierowy.

Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - Krok 4

Krok 5

Na pozostałej części oleju podsmaż czosnek oraz cebulę. Gdy cebula będzie szklista dodaj pulpety, całość zalej śmietanką i oprósz posiekanym koperkiem. Gotuj do momentu aż sos zgęstnieje.

Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki możesz dodać kilka plasterków papryczki chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pulpety w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste pulpety w sosie koperkowym Soczyste pulpety w sosie koperkowym

Aromatyczne i rozpływające się w ustach – takie właśnie są soczyste pulpety w sosie koperkowym według naszego przepisu. Ich smak to zasługa nie tylko pachnącego koperku, ale także innych dodatków, które tworzą harmonijną i kuszącą całość. Nie zwlekaj, już dziś skorzystaj z tego pomysłu na obiad, a często będziesz do niego wracać.

Dla kogo?

Lubisz mięso mielone, ponieważ jest uniwersalne, a jego przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Jednocześnie brakuje ci pomysłu na jego podanie i masz wrażenie, że ciągle jesz to samo? Pulpety w sosie koperkowym okażą się pysznym urozmaiceniem jadłospisu.

Na jaką okazję?

Serwuj pulpety w sosie koperkowym zawsze wtedy, gdy masz ochotę na smaczny, tradycyjny posiłek. Nie zawsze trzeba zgłębiać tajniki zagranicznych kuchni, by zjeść coś naprawdę dobrego.

Czy wiesz, że?

Latem postaraj się zrobić zapas świeżego koperku. Bez problemu można go zamrozić i mieć zawsze pod ręką, jeśli najdzie cię ochota na pulpety z sosem koperkowym.

Dla urozmaicenia:

Soczyste pulpety w sosie koperkowym serwuj z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami oraz ulubioną surówką.