Kotlety

219 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (219)

Kotleciki z jajek a la carbonara

411

łatwe

45 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym serem

304

łatwe

30 min.
Kotlety mielone to sprawdzone i bardzo popularne danie obiadowe, które stało się już klasykiem ku...
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej

196

łatwe

45 min.
Delikatne kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej są wykwintnym daniem obiadowym, a także dobrą alte...
Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem

144

łatwe

30 min.
Znudziły ci się zwyczajne mielone, a twoi bliscy mają już dość widoku i smaku mięsa mielonego? Ma...
Kotlet pożarski

185

łatwe

30 min.
Kotlet pożarski, zwany również kotletem Pożarskiego, to panierowany kotlet mielony z mięsa drobio...
Kotlety mielone wellington z warzywami

105

łatwe

30 min.
Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznych kotletów mielonych, wypróbuj przepis na kotlety mielone...
Roladki schabowe

185

średnie

30 min.
Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabow...
Tradycyjne kotlety de volaille

75

łatwe

30 min.
Niedzielny domowy obiad w większości polskich domów nie może obyć się bez popularnego panierowane...
Eskalopki zapiekane z mozzarellą

28

łatwe

30 min.
Eskalopki zapiekane z mozzarellą to doskonała propozycja, zwłaszcza dla tych, którzy lubią intens...
Barszcz biały z kotlecikami z jajek

61

łatwe

30 min.
Barszcz biały to polski klasyk. W zależności od regionu, podawany jest na różne sposoby. Dzięki t...
Kotleciki z kalafiora

79

łatwe

60 min.
Kotleciki z kalafiora są smaczne i przykuwają wzrok każdego łasucha. Jeśli znudziły ci się serwow...
Kotlet schabowy faszerowany kurkami

51

łatwe

45 min.
Szukasz odmiany dla codziennej kuchni polskiej? Dobrze trafiłaś. Faszerowanie to najłatwiejszy s...
Kotlety mielone z kalafiorem

28

łatwe

45 min.
Mielone zna i lubi każdy – sprawdzonych przepisów nie trzeba modyfikować. Co jednak zrobić by nie...
Kotlety z marchewki

41

łatwe

30 min.
Masz ochotę na drugie danie bez dodatku mięsa? Postaw na wyjątkowo smaczne i łatwe do zrobienia k...
Karminadle – kotleciki w sosie pomidorowym

37

łatwe

30 min.
Kotleciki w sosie pomidorowym, czyli karmindale są ciekawą propozycją na danie obiadowe, które pr...
Kotlety z kurczaka w cieście ziemniaczanym

25

łatwe

45 min.
Chcesz zaserwować swoim bliskim kulinarną niespodziankę? Ukryj soczyste kotlety z kurczaka w chru...
Kotlety mielone gotowane na parze z sałatką z karczochów marynowanych

27

łatwe

45 min.
Głównym składnikiem proponowanej potrawy są kotlety mielone. Tym razem nie musisz ich smażyć, ugo...
Kotlety rybne z łososia

43

łatwe

45 min.
Gdy twoje dzieci marudzą nad trzecimi w tym tygodniu mielonymi z mięsa wieprzowo-wołowego, w 45 m...
Kotlety rybne z kaszą orkiszową i wędzonym serem

24

łatwe

45 min.
Jeśli chcesz wzbogacić smak kotletów rybnych, przygotuj je według tego przepisu – z dodatkiem kas...
Shaami kabab

21

średnie

45 min.
Rozsmakuj się w wywodzącej się z Indii kuchni i przyrządź danie z mięsa i soczewicy. Do przygotow...
Kotlety ryżowe z serem

24

łatwe

30 min.
Złociste kotleciki ryżowe z boczkiem i serem, udekorowane pomidorkami koktajlowymi, to świetna in...
Klasyczny kotlet schabowy z kapustą

20

łatwe

60 min.
Najlepszy obiad na dziś to panierowane schabowe z młodą kapustką w kremowym sosie...
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

21

łatwe

45 min.
Kotlety kalafiorowe przeczą temu, że osoby będące na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej rezygn...
Kotlety z groszku

23

łatwe

30 min.
Kotlety z zielonego groszku to dobry sposób na warzywne danie. Do ich przygotowania, oprócz grosz...
Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami

23

łatwe

40 min.
Co dziś na obiad? A to klops! A właściwie - Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami! To one urat...
Kotlety po kaszubsku

25

łatwe

30 min.
Nieczęsto można spotkać dorsza i wieprzowinę w jednym daniu. Jeżeli ciekawi Cię efekt połączenia...
Owsiane kotleciki

20

łatwe

45 min.
Kotlety z grzybów

27

łatwe

30 min.
Kotlety z grzybów to świetna alternatywa dla klasycznych mielonych lub schabowego w panierce. Moż...

Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - KotletyKotlety

Schabowe, mielone, de volaille, mięsne, rybne, faszerowane, z kaszy, w panierce lub bez – brzmi znajomo? Wszyscy doskonale pamiętamy ich smak! Mowa oczywiście o kotletach, które w błyskawicznym tempie zawojowały naszą kuchnię. I zapewne nigdy już jej nie opuszczą. To przepyszna wiadomość! Sposoby na przygotowanie sznycli można bowiem dwoić i troić. Mamy dla Ciebie te najlepsze! Skorzystaj z naszych przepisów, a dzisiejszy obiad minie Ci pod znakiem rewelacyjnego kotleta. Zapraszamy!

Dla kogo?

W potrawach z eskalopkami w roli głównej bez wątpienia rozsmakują się pasjonaci mięsnych rarytasów. Soczyste mięso w chrupiącej panierce nie da o sobie zapomnieć przez długi czas. Ale mamy też coś dla zwolenników wegetariańskich specjałów! Kotleciki przygotujesz także z rozmaitych rodzajów kasz, warzyw, ryżu, cieciorki, bobu, a nawet sera. Masz duże pole do popisu!

Na jaką okazję?

To będzie nie tylko smaczny, ale i bardzo treściwy obiad. Kotlety możemy serwować podczas rozmaitych uroczystości oraz bez okazji. Potrawa z dodatkiem chrupiących sznycelków nigdy nie wyjdzie z mody. To strzał w dziesiątkę na Twoim stole! Do dzieła!

Czy wiesz, że?

Popularny na całym świecie kotlet de volaille wbrew nazwie nie pochodzi z Francji. Jego ojczyzną jest, co ciekawe, Ukraina. Znany też pod przydomkiem kotlet po kijowsku składa się z mięsa z kurczaka, panierowanego w jajku oraz bułce tartej i smażonego w głębokim oleju. Farsz tradycyjnego de volaille to masa powstała z posiekanego koperku oraz masła z dodatkiem przypraw. Czasami nadzienie urozmaica się też pieczarkami, szynką lub serem.

Dla urozmaicenia:

W czym obtaczać kotlet, aby był idealnie chrupki oraz smaczny? Prócz klasycznej panierki złożonej z jajka, bułki tartej, mąki i ziół możemy wykorzystać jeszcze wiele innych produktów. Świetnie sprawdzą płatki kukurydziane. Równie doskonale nadadzą się do tego płatki owsiane. Warto spróbować także mniej popularnych panierek z siemienia lnianego, sezamu albo zmielonych orzechów.