Przepisy na Kotlety

220 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (220)

Kotleciki z jajek a la carbonara
ratingratingratingratingrating

452

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym serem
ratingratingratingratingrating

345

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety mielone to sprawdzone i bardzo popularne danie obiadowe, które stało się już klasykiem ku...
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

209

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Połączenie kalafiora i drobnej kaszy jaglanej to przepis na warzywne kotlety o idealnej strukturz...
Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem
ratingratingratingratingrating

184

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Znudziły ci się zwyczajne mielone, a twoi bliscy mają już dość widoku i smaku mięsa mielonego? Ma...
Kotlet pożarski
ratingratingratingratingrating

203

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlet pożarski, zwany również kotletem Pożarskiego, to panierowany kotlet mielony z mięsa drobio...
Kotlety mielone wellington z warzywami
ratingratingratingratingrating

114

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznych kotletów mielonych, wypróbuj przepis na kotlety mielone...
Roladki schabowe - VIDEO
ratingratingratingratingrating

231

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabow...
Tradycyjne kotlety de volaille
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Choć restauracje kuszą egzotycznymi frykasami i dają możliwość spróbowania przysmaków z najdalszy...
Eskalopki zapiekane z mozzarellą
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Eskalopki zapiekane z mozzarellą to doskonała propozycja, zwłaszcza dla tych, którzy lubią intens...
Barszcz biały z kotlecikami z jajek
ratingratingratingratingrating

61

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Barszcz biały to polski klasyk. W zależności od regionu, podawany jest na różne sposoby. Dzięki t...
Kotleciki z kalafiora
ratingratingratingratingrating

85

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kotleciki z kalafiora są smaczne i przykuwają wzrok każdego łasucha. Jeśli znudziły ci się serwow...
Kotlet schabowy faszerowany kurkami
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szukasz odmiany dla codziennej kuchni polskiej? Dobrze trafiłaś. Faszerowanie to najłatwiejszy s...
Kotlety mielone z kalafiorem
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mielone zna i lubi każdy – sprawdzonych przepisów nie trzeba modyfikować. Co jednak zrobić by nie...
Kotlety z marchewki
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Masz ochotę na drugie danie bez dodatku mięsa? Postaw na wyjątkowo smaczne i łatwe do zrobienia k...
Kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
O prostych, szybkich w przygotowaniu i jednocześnie pysznych daniach marzy każdy domowy kucharz...
Karminadle – kotleciki w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotleciki w sosie pomidorowym, czyli karmindale są ciekawą propozycją na danie obiadowe, które pr...
Kotlety z kurczaka w cieście ziemniaczanym
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Chcesz zaserwować swoim bliskim kulinarną niespodziankę? Ukryj soczyste kotlety z kurczaka w chru...
Kotlety rybne z łososia
ratingratingratingratingrating

46

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gdy twoje dzieci marudzą nad trzecimi w tym tygodniu mielonymi z mięsa wieprzowo-wołowego, w 45 m...
Kotlety mielone gotowane na parze z sałatką z karczochów marynowanych
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Głównym składnikiem proponowanej potrawy są kotlety mielone. Tym razem nie musisz ich smażyć, ugo...
Shaami kabab
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Rozsmakuj się w wywodzącej się z Indii kuchni i przyrządź danie z mięsa i soczewicy. Do przygotow...
Kotlety ryżowe z serem
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Złociste kotleciki ryżowe z boczkiem i serem, udekorowane pomidorkami koktajlowymi, to świetna in...
Owsiane kotleciki
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Klasyczny kotlet schabowy z kapustą
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Najlepszy obiad na dziś to panierowane schabowe z młodą kapustką w kremowym sosie...
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kotlety kalafiorowe przeczą temu, że osoby będące na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej rezygn...
Kotlety z groszku
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety z zielonego groszku to dobry sposób na warzywne danie. Do ich przygotowania, oprócz grosz...
Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Co dziś na obiad? A to klops! A właściwie - Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami! To one urat...
Kotlety z grzybów
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety z grzybów to świetna alternatywa dla klasycznych mielonych lub schabowego w panierce. Moż...
Kotlety po kaszubsku
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Nieczęsto można spotkać dorsza i wieprzowinę w jednym daniu. Jeżeli ciekawi Cię efekt połączenia...

Ciekawostki i porady

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - KotletyKotlety

Schabowe, mielone, de volaille, mięsne, rybne, faszerowane, z kaszy, w panierce lub bez – brzmi znajomo? Wszyscy doskonale pamiętamy ich smak! Mowa oczywiście o kotletach, które w błyskawicznym tempie zawojowały naszą kuchnię. I zapewne nigdy już jej nie opuszczą. To przepyszna wiadomość! Sposoby na przygotowanie sznycli można bowiem dwoić i troić. Mamy dla Ciebie te najlepsze! Skorzystaj z naszych przepisów, a dzisiejszy obiad minie Ci pod znakiem rewelacyjnego kotleta. Zapraszamy!

Dla kogo?

W potrawach z eskalopkami w roli głównej bez wątpienia rozsmakują się pasjonaci mięsnych rarytasów. Soczyste mięso w chrupiącej panierce nie da o sobie zapomnieć przez długi czas. Ale mamy też coś dla zwolenników wegetariańskich specjałów! Kotleciki przygotujesz także z rozmaitych rodzajów kasz, warzyw, ryżu, cieciorki, bobu, a nawet sera. Masz duże pole do popisu!

Na jaką okazję?

To będzie nie tylko smaczny, ale i bardzo treściwy obiad. Kotlety możemy serwować podczas rozmaitych uroczystości oraz bez okazji. Potrawa z dodatkiem chrupiących sznycelków nigdy nie wyjdzie z mody. To strzał w dziesiątkę na Twoim stole! Do dzieła!

Czy wiesz, że?

Popularny na całym świecie kotlet de volaille wbrew nazwie nie pochodzi z Francji. Jego ojczyzną jest, co ciekawe, Ukraina. Znany też pod przydomkiem kotlet po kijowsku składa się z mięsa z kurczaka, panierowanego w jajku oraz bułce tartej i smażonego w głębokim oleju. Farsz tradycyjnego de volaille to masa powstała z posiekanego koperku oraz masła z dodatkiem przypraw. Czasami nadzienie urozmaica się też pieczarkami, szynką lub serem.

Dla urozmaicenia:

W czym obtaczać kotlet, aby był idealnie chrupki oraz smaczny? Prócz klasycznej panierki złożonej z jajka, bułki tartej, mąki i ziół możemy wykorzystać jeszcze wiele innych produktów. Świetnie sprawdzą płatki kukurydziane. Równie doskonale nadadzą się do tego płatki owsiane. Warto spróbować także mniej popularnych panierek z siemienia lnianego, sezamu albo zmielonych orzechów.