Kotlety schabowe po staropolsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

521 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

541 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 10 kotletów.

Kotlety schabowe po staropolsku - Krok 1

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie pozostałe składniki wraz z przyprawą Knorr, a następnie włóż do nich schab.

Kotlety schabowe po staropolsku - Krok 2

Krok 3

Wstaw do lodówki na 2 dni, po czym odsącz z marynaty.

Kotlety schabowe po staropolsku - Krok 3

Krok 4

Smaż około 16 minut.

Kotlety schabowe po staropolsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety schabowe po staropolskuKotlety schabowe po staropolsku

Kotlety schabowe po staropolsku to sprawdzony sposób na pyszne danie obiadowe. Do ich przygotowania potrzebujesz przede wszystkim schabu oraz aromatycznych ziół i przypraw. Zacznij od podzielenia mięsa na mniejsze kawałki, następnie rozbij je tłuczkiem i zamarynuj. By przygotować marynatę wystarczy, że wszystkie składniki (przyprawę do wieprzowiny, pieprz, ziele angielskie, kolendrę oraz goździki) rozmieszasz w odrobinie oliwy. Zamarynowane w ten sposób mięso włóż na jakiś czas do lodówki, po czym odsącz z nadmiaru marynaty. Kotlety smaż przez kilkadziesiąt minut na rozgrzanym tłuszczu, aż do momentu uzyskania złotego koloru. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do gotowego dania będą pieczone ziemniaki, a także mizeria, tarta marchewka, buraki lub surówka z czerwonej kapusty. Dla podkreślenia smaku, całość możesz dodatkowo posypać posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj pyszne kotlety schabowe po staropolsku według naszego przepisu. Do dzieła!