Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

500 mililitrów

300 gramów

1 szczypta

2 łyżki

200 mililitrów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni zeszklić jedną posiekaną cebulę, a gdy przestygnie wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj również kaszę mannę.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i połącz z mięsem mielonym. Masę dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Z masy mięsnej uformuj małe kotleciki i smaż na rumiano na oleju.

Krok 4

Na drugiej patelni zeszklij pozostałą, posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż kilka minut aż płyn odparuje.

Krok 5

Wlej śmietankę i całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 6

Usmażone kotleciki dodaj do sosu pieczarkowego i całość duś kolejne 10 minut aż sos lekko zgęstnieje. Jeśli chcesz dopraw całość szczyptą soli oraz posiekanymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej