Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym
średnie
43 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
300 gramów
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni zeszklić jedną posiekaną cebulę, a gdy przestygnie wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj również kaszę mannę.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i połącz z mięsem mielonym. Masę dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z masy mięsnej uformuj małe kotleciki i smaż na rumiano na oleju.
Krok 4
Na drugiej patelni zeszklij pozostałą, posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż kilka minut aż płyn odparuje.
Krok 5
Wlej śmietankę i całość gotuj ok. 10 minut.
Krok 6
Usmażone kotleciki dodaj do sosu pieczarkowego i całość duś kolejne 10 minut aż sos lekko zgęstnieje. Jeśli chcesz dopraw całość szczyptą soli oraz posiekanymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej