Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym
średnie
46 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
300 gramów
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni zeszklić jedną posiekaną cebulę, a gdy przestygnie wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj również kaszę mannę.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i połącz z mięsem mielonym. Masę dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z masy mięsnej uformuj małe kotleciki i smaż na rumiano na oleju.
Krok 4
Na drugiej patelni zeszklij pozostałą, posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż kilka minut aż płyn odparuje.
Krok 5
Wlej śmietankę i całość gotuj ok. 10 minut.
Krok 6
Usmażone kotleciki dodaj do sosu pieczarkowego i całość duś kolejne 10 minut aż sos lekko zgęstnieje. Jeśli chcesz dopraw całość szczyptą soli oraz posiekanymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej