Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

500 mililitrów

300 gramów

1 szczypta

2 łyżki

200 mililitrów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni zeszklić jedną posiekaną cebulę, a gdy przestygnie wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj również kaszę mannę.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i połącz z mięsem mielonym. Masę dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Z masy mięsnej uformuj małe kotleciki i smaż na rumiano na oleju.

Krok 4

Na drugiej patelni zeszklij pozostałą, posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż kilka minut aż płyn odparuje.

Krok 5

Wlej śmietankę i całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 6

Usmażone kotleciki dodaj do sosu pieczarkowego i całość duś kolejne 10 minut aż sos lekko zgęstnieje. Jeśli chcesz dopraw całość szczyptą soli oraz posiekanymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone w sosie pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej