
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 opakowanie
1 kilogram
3 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 pęczek
300 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w łupinach. Potem wystudź i obierz, rozgnieć prasą do ziemniaków lub tłuczkiem. Dodaj 2 jajka i mąkę, zagnieć ciasto, w razie potrzeby dodaj trochę mąki.

Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój na 4 części, większe na 6 części, cebulę posiekaj.

Krok 3
Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj jajko oraz połowę pęczka posiekanej natki i połowę posiekanej przesmażonej cebuli. Połącz dokładnie wszystkie składniki.

Krok 4
Na patelni podsmaż resztę cebuli, gdy się zrumieni dodaj pieczarki, podsmażaj wszystko razem przez ok 5 min, zalej śmietaną i dodaj Knorr Sos pieczarkowy, gotuj na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia sosu.

Krok 5
Z ciasta ziemniaczanego odrywaj kawałki ciasta i formuj je w kulki nadziewając farszem mięsnym. Pyzy wkładaj do gotującej się wody i po wypłynięciu gotuj 5 min. Podawaj polane sosem pieczarkowym i posypane posiekana natka pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pyzy z mięsem w sosie pieczarkowym
Pyzy z mięsem w sosie pieczarkowym to propozycja dania, które sprawdzi się zarówno na niedzielny obiad, jak i uroczystą kolację. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie kilku składników, m.in. mielonego mięsa, pieczarek, ziemniaków, jajek, mąki oraz cebuli. Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę lub rozbij tłuczkiem, następnie dodaj do nich jajka oraz mąkę, po czym zagnieć dokładnie wszystkie składniki. Na każdy kawałek wyrobionego ciasta nałóż łyżkę mięsnego farszu – wystarczy, że do mięsa dodasz jajko, posiekaną natkę pietruszki oraz przysmażoną cebulę, a potem doprawisz pieprzem oraz szczyptą tymianku. Przygotowane w ten sposób pyzy wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez kilka minut. Pamiętaj, że doskonałym dodatkiem do nich będzie gęsty sos pieczarkowy. Zwłaszcza, jeśli oprócz pieczarek dodasz do niego cebulę. Całość możesz dodatkowo posypać posiekaną drobno natką pietruszki lub szczypiorkiem. Pobierz listę potrzebnych produktów i przygotuj pyszne pyzy z mięsem. Koniecznie według naszego przepisu. Smacznego!



































