
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
6 łyżek
5 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
4 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury ok 200 stopni. Mięso pokrój w mniejsze kawałki (możemy posolić i popieprzyć odrobinę ). Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Krok 2
Gotowe ułóż na posmarowanej tłuszczem blasze (ew. na folii spożywczej wtedy może być bez tłuszczu) i piecz ok. 15 minut na złotobrązowy kolor.
Krok 3
Zmiksuj konfitury, masło orzechowe z woda i sosem sojowym na gładką masę. Gdy będzie za gęsta dodaj jeszcze trochę wody.
Krok 4
Sos serwujemy w osobnym naczyniu.
Krok 5
Podawaj mięso z frytkami, czyli tym czym żadne dziecko nie pogardzi. Kurczak świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno jako przekąska.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej