
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
100 mililitrów
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka pokroić na paski. Zanurzyć w mleku, a potem w panierce z fixa nuggetsy tysiąca wysp. Usmażyć na rumiano z obu stron na oleju.
Krok 2
Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Pomidor, paprykę, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Połączyć z kuskusem. Nuggetsy pokroić na plasterki i dodaćdo sałatki (część zostawić do dekoracji). Przyprawę z sałatki szefa (grzanki zostawić do innej sałatki) połączyć z majonezem, keczupem i jogurtem naturalnym, dodać do sałatki, wymieszać i przełożyć do salaterki. Udekorować.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej