Sałatka kuskus z nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kuskus z nuggetsami

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka pokroić na paski. Zanurzyć w mleku, a potem w panierce z fixa nuggetsy tysiąca wysp. Usmażyć na rumiano z obu stron na oleju.

Krok 2

Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Pomidor, paprykę, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Połączyć z kuskusem. Nuggetsy pokroić na plasterki i dodaćdo sałatki (część zostawić do dekoracji). Przyprawę z sałatki szefa (grzanki zostawić do innej sałatki) połączyć z majonezem, keczupem i jogurtem naturalnym, dodać do sałatki, wymieszać i przełożyć do salaterki. Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej