Sałatka kuskus z nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kuskus z nuggetsami

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka pokroić na paski. Zanurzyć w mleku, a potem w panierce z fixa nuggetsy tysiąca wysp. Usmażyć na rumiano z obu stron na oleju.

Krok 2

Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Pomidor, paprykę, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Połączyć z kuskusem. Nuggetsy pokroić na plasterki i dodaćdo sałatki (część zostawić do dekoracji). Przyprawę z sałatki szefa (grzanki zostawić do innej sałatki) połączyć z majonezem, keczupem i jogurtem naturalnym, dodać do sałatki, wymieszać i przełożyć do salaterki. Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej