Sałatka kuskus z nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kuskus z nuggetsami

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka pokroić na paski. Zanurzyć w mleku, a potem w panierce z fixa nuggetsy tysiąca wysp. Usmażyć na rumiano z obu stron na oleju.

Krok 2

Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Pomidor, paprykę, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Połączyć z kuskusem. Nuggetsy pokroić na plasterki i dodaćdo sałatki (część zostawić do dekoracji). Przyprawę z sałatki szefa (grzanki zostawić do innej sałatki) połączyć z majonezem, keczupem i jogurtem naturalnym, dodać do sałatki, wymieszać i przełożyć do salaterki. Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej