Sałatka kuskus z nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kuskus z nuggetsami

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka pokroić na paski. Zanurzyć w mleku, a potem w panierce z fixa nuggetsy tysiąca wysp. Usmażyć na rumiano z obu stron na oleju.

Krok 2

Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Pomidor, paprykę, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Połączyć z kuskusem. Nuggetsy pokroić na plasterki i dodaćdo sałatki (część zostawić do dekoracji). Przyprawę z sałatki szefa (grzanki zostawić do innej sałatki) połączyć z majonezem, keczupem i jogurtem naturalnym, dodać do sałatki, wymieszać i przełożyć do salaterki. Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kuskus z nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej