Kebab z kurczaka w cienkim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z kurczaka w cienkim cieście

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

10

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć, pokroić w kostkę i wymieszać w przyprawie Knorr Kebab. Usmażyć na oleju.

Krok 2

Warszywa umyć. Sałatę pokroić w paski, pomidor i ogórek w kostkę, a cebulę w piórka. Czosnek drobno posiekać. W misce wymieszać warzywa.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszać z sosem czosnkowym Knorr. Dodać do warzyw i dokładnie wymieszać.

Krok 4

Na każdy placek tortilla położyć po porcji sałątki z kurczakiem i zwinąć. Aby się rulonik trzymać można obwinąć folią aluminową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej