Kebab z kurczaka w cienkim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z kurczaka w cienkim cieście

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

12

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

296 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć, pokroić w kostkę i wymieszać w przyprawie Knorr Kebab. Usmażyć na oleju.

Krok 2

Warszywa umyć. Sałatę pokroić w paski, pomidor i ogórek w kostkę, a cebulę w piórka. Czosnek drobno posiekać. W misce wymieszać warzywa.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszać z sosem czosnkowym Knorr. Dodać do warzyw i dokładnie wymieszać.

Krok 4

Na każdy placek tortilla położyć po porcji sałątki z kurczakiem i zwinąć. Aby się rulonik trzymać można obwinąć folią aluminową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z kurczaka w cienkim cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki w tempurze
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej