
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć, pokroić w kostkę i wymieszać w przyprawie Knorr Kebab. Usmażyć na oleju.
Krok 2
Warszywa umyć. Sałatę pokroić w paski, pomidor i ogórek w kostkę, a cebulę w piórka. Czosnek drobno posiekać. W misce wymieszać warzywa.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszać z sosem czosnkowym Knorr. Dodać do warzyw i dokładnie wymieszać.
Krok 4
Na każdy placek tortilla położyć po porcji sałątki z kurczakiem i zwinąć. Aby się rulonik trzymać można obwinąć folią aluminową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej