
Składniki
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
200 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kapustę pekińską, boczniaki i cebulę dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym oleju boczniaki. Posiekaj czosnek i cebulę, dodaj do boczniaków i smaż chwilę.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr w 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i gotuj 10 minut.
Krok 4
Dodaj do boczniaków kapustę oraz szczypior, po chwili także Fix Knorr, ocet i sos sojowy. Całość zagotuj. Podawaj danie z ryżem lub makaronem ryżowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej