Boczniak po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniak po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kapustę pekińską, boczniaki i cebulę dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym oleju boczniaki. Posiekaj czosnek i cebulę, dodaj do boczniaków i smaż chwilę.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr w 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i gotuj 10 minut.

Krok 4

Dodaj do boczniaków kapustę oraz szczypior, po chwili także Fix Knorr, ocet i sos sojowy. Całość zagotuj. Podawaj danie z ryżem lub makaronem ryżowym.

2

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 29.01.2020

    Nawet niezły, polecam wypróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 11.10.2018

    O dzięki.Zrobie :>

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej