Boczniak po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniak po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kapustę pekińską, boczniaki i cebulę dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym oleju boczniaki. Posiekaj czosnek i cebulę, dodaj do boczniaków i smaż chwilę.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr w 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i gotuj 10 minut.

Krok 4

Dodaj do boczniaków kapustę oraz szczypior, po chwili także Fix Knorr, ocet i sos sojowy. Całość zagotuj. Podawaj danie z ryżem lub makaronem ryżowym.

2

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 29.01.2020

    Nawet niezły, polecam wypróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 11.10.2018

    O dzięki.Zrobie :>

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej