Boczniak po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kapustę pekińską, boczniaki i cebulę dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym oleju boczniaki. Posiekaj czosnek i cebulę, dodaj do boczniaków i smaż chwilę.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr w 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i gotuj 10 minut.

Krok 4

Dodaj do boczniaków kapustę oraz szczypior, po chwili także Fix Knorr, ocet i sos sojowy. Całość zagotuj. Podawaj danie z ryżem lub makaronem ryżowym.

2

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92

    Nawet niezły, polecam wypróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski

    O dzięki.Zrobie :>

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej