Boczniak po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kapustę pekińską, boczniaki i cebulę dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym oleju boczniaki. Posiekaj czosnek i cebulę, dodaj do boczniaków i smaż chwilę.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr w 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i gotuj 10 minut.

Krok 4

Dodaj do boczniaków kapustę oraz szczypior, po chwili także Fix Knorr, ocet i sos sojowy. Całość zagotuj. Podawaj danie z ryżem lub makaronem ryżowym.

2

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 29.01.2020

    Nawet niezły, polecam wypróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 11.10.2018

    O dzięki.Zrobie :>

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej