Składniki
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
200 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kapustę pekińską, boczniaki i cebulę dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym oleju boczniaki. Posiekaj czosnek i cebulę, dodaj do boczniaków i smaż chwilę.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr w 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i gotuj 10 minut.
Krok 4
Dodaj do boczniaków kapustę oraz szczypior, po chwili także Fix Knorr, ocet i sos sojowy. Całość zagotuj. Podawaj danie z ryżem lub makaronem ryżowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej