Makaron sojowy z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron sojowy z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

4 łyżki

3 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka i marchew pokrój w paski, cebule w piórka, grzyby w plasterki, a kukurydzę przekrój na połówki.

Makaron sojowy z warzywami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj 1 litr wody z bulionetką Knorr. Następnie zalej makaron wrzątkiem i odsącz po napęcznieniu, po czym pokrój.

Makaron sojowy z warzywami - Krok 2

Krok 3

Grzyby oraz cebule usmaż na oleju, dorzuć marchew i podsmaż. Następnie dodaj kukurydzę, sos sojowy i ostrygowy.

Makaron sojowy z warzywami - Krok 3

Krok 4

Dodaj do sosu makaron oraz kilka łyżek pozostałego bulionu, aby sos nie był zbyt gęsty. Całość podgrzej i podawaj posypane ogórkiem.

Makaron sojowy z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron sojowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron sojowy z warzywamiMakaron sojowy z warzywami

Masz ochotę na orientalną kuchnię? W takim razie przyrządź makaron z warzywami. Nadaje się do podania zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację. Potrawę przygotuj na patelni lub z użyciem woka. Na początek pokrój w paski ogórka, marchewkę, boczniaki i przekrój na pół mini kolby kukurydzy. Jeśli chcesz, dodaj nieco więcej warzyw niż sugeruje przepis. Pasować będzie kolorowa słodka papryka czy blanszowane różyczki brokuła. Spróbuj także suszonych grzybów, pamiętaj jednak, że warto je najpierw namoczyć, a potem podgotować. Wywaru, który powstanie nie wylewaj – przyda się do przygotowania sosu. Danie na każdym etapie przyrządzania doprawiaj, np. bazylią, pieprzem cayenne lub ostrą papryką. Makaron sojowy z warzywami podawaj z drobno posiekanym ogórkiem. Zaserwuj go w miseczkach lub w głębokich talerzach, a na koniec posyp prażonym sezamem albo orzeszkami ziemnymi. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na przyrządzenie makaronu sojowego i dowolnie modyfikuj proporcje składników – w zależności od kulinarnych upodobań.