
Składniki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
100 gramów
4 sztuki
100 gramów
4 łyżki
3 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka i marchew pokrój w paski, cebule w piórka, grzyby w plasterki, a kukurydzę przekrój na połówki.

Krok 2
Zagotuj 1 litr wody z bulionetką Knorr. Następnie zalej makaron wrzątkiem i odsącz po napęcznieniu, po czym pokrój.

Krok 3
Grzyby oraz cebule usmaż na oleju, dorzuć marchew i podsmaż. Następnie dodaj kukurydzę, sos sojowy i ostrygowy.

Krok 4
Dodaj do sosu makaron oraz kilka łyżek pozostałego bulionu, aby sos nie był zbyt gęsty. Całość podgrzej i podawaj posypane ogórkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron sojowy z warzywami
Masz ochotę na orientalną kuchnię? W takim razie przyrządź makaron z warzywami. Nadaje się do podania zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację. Potrawę przygotuj na patelni lub z użyciem woka. Na początek pokrój w paski ogórka, marchewkę, boczniaki i przekrój na pół mini kolby kukurydzy. Jeśli chcesz, dodaj nieco więcej warzyw niż sugeruje przepis. Pasować będzie kolorowa słodka papryka czy blanszowane różyczki brokuła. Spróbuj także suszonych grzybów, pamiętaj jednak, że warto je najpierw namoczyć, a potem podgotować. Wywaru, który powstanie nie wylewaj – przyda się do przygotowania sosu. Danie na każdym etapie przyrządzania doprawiaj, np. bazylią, pieprzem cayenne lub ostrą papryką. Makaron sojowy z warzywami podawaj z drobno posiekanym ogórkiem. Zaserwuj go w miseczkach lub w głębokich talerzach, a na koniec posyp prażonym sezamem albo orzeszkami ziemnymi. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na przyrządzenie makaronu sojowego i dowolnie modyfikuj proporcje składników – w zależności od kulinarnych upodobań.


































