
Składniki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
100 gramów
4 sztuki
100 gramów
4 łyżki
3 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka i marchew pokrój w paski, cebule w piórka, grzyby w plasterki, a kukurydzę przekrój na połówki.

Krok 2
Zagotuj 1 litr wody z bulionetką Knorr. Następnie zalej makaron wrzątkiem i odsącz po napęcznieniu, po czym pokrój.

Krok 3
Grzyby oraz cebule usmaż na oleju, dorzuć marchew i podsmaż. Następnie dodaj kukurydzę, sos sojowy i ostrygowy.

Krok 4
Dodaj do sosu makaron oraz kilka łyżek pozostałego bulionu, aby sos nie był zbyt gęsty. Całość podgrzej i podawaj posypane ogórkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron sojowy z warzywami
Masz ochotę na orientalną kuchnię? W takim razie przyrządź makaron z warzywami. Nadaje się do podania zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację. Potrawę przygotuj na patelni lub z użyciem woka. Na początek pokrój w paski ogórka, marchewkę, boczniaki i przekrój na pół mini kolby kukurydzy. Jeśli chcesz, dodaj nieco więcej warzyw niż sugeruje przepis. Pasować będzie kolorowa słodka papryka czy blanszowane różyczki brokuła. Spróbuj także suszonych grzybów, pamiętaj jednak, że warto je najpierw namoczyć, a potem podgotować. Wywaru, który powstanie nie wylewaj – przyda się do przygotowania sosu. Danie na każdym etapie przyrządzania doprawiaj, np. bazylią, pieprzem cayenne lub ostrą papryką. Makaron sojowy z warzywami podawaj z drobno posiekanym ogórkiem. Zaserwuj go w miseczkach lub w głębokich talerzach, a na koniec posyp prażonym sezamem albo orzeszkami ziemnymi. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na przyrządzenie makaronu sojowego i dowolnie modyfikuj proporcje składników – w zależności od kulinarnych upodobań.