
Składniki
1 sztuka
100 gramów
500 mililitrów
0.3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuść w rondelku i podsmaż posiekana cebulę i czosnek.
Krok 2
Następnie wsyp mąkę i lekko ją podsmaż.
Krok 3
Wlej mleko i energicznie mieszaj sos, aż się zagotuje i powstanie sos beszamel.
Krok 4
Do sosu dodaj rozdrobnione kawałki sera, oregano oraz Fix Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Bakłażana pokrój w cienkie plastry.
Krok 6
Na dno naczynia żaroodpornego wylej łyżkę sosu i dokładnie ją rozsmaruj. Połóż warstwę makaronu, następnie kolejno sos, plastry bakłażana i ponownie makaron. Warstwy powtórz do wysokości naczynia i ostatnią zalej szczelnie sosem.
Krok 7
Naczynie zakryj z wierzchu folią aluminiową i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 45 minut. Po tym czasie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 200 °C i piecz, aż z wierzchu lasagna nabierze rumianych kolorów.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej