
Składniki
1 sztuka
100 gramów
500 mililitrów
0.3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuść w rondelku i podsmaż posiekana cebulę i czosnek.

Krok 2
Następnie wsyp mąkę i lekko ją podsmaż.

Krok 3
Wlej mleko i energicznie mieszaj sos, aż się zagotuje i powstanie sos beszamel.

Krok 4
Do sosu dodaj rozdrobnione kawałki sera, oregano oraz Fix Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Bakłażana pokrój w cienkie plastry.

Krok 6
Na dno naczynia żaroodpornego wylej łyżkę sosu i dokładnie ją rozsmaruj. Połóż warstwę makaronu, następnie kolejno sos, plastry bakłażana i ponownie makaron. Warstwy powtórz do wysokości naczynia i ostatnią zalej szczelnie sosem.

Krok 7
Naczynie zakryj z wierzchu folią aluminiową i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 45 minut. Po tym czasie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 200 °C i piecz, aż z wierzchu lasagna nabierze rumianych kolorów.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej