
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
500 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
0.3 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuść w rondelku i podsmaż posiekana cebulę i czosnek.
Krok 2
Następnie wsyp mąkę i lekko ją podsmaż.
Krok 3
Wlej mleko i energicznie mieszaj sos, aż się zagotuje i powstanie sos beszamel.
Krok 4
Do sosu dodaj rozdrobnione kawałki sera, oregano oraz Fix Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Bakłażana pokrój w cienkie plastry.
Krok 6
Na dno naczynia żaroodpornego wylej łyżkę sosu i dokładnie ją rozsmaruj. Połóż warstwę makaronu, następnie kolejno sos, plastry bakłażana i ponownie makaron. Warstwy powtórz do wysokości naczynia i ostatnią zalej szczelnie sosem.
Krok 7
Naczynie zakryj z wierzchu folią aluminiową i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 45 minut. Po tym czasie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 200 °C i piecz, aż z wierzchu lasagna nabierze rumianych kolorów.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej