
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
500 gramów
2
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
250 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa, oprócz pomidorów, obierz i zetrzyj na tarce. Łodygę selera pokrój i razem z boczkiem oraz pozostałymi warzywami przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2
Dodaj wołowinę, koncentrat pomidorowy i kostkę Knorr. Zalej 0,5 litrem wody i duś do momentu odparowania płynu. Dodaj zioła.

Krok 3
Na spód naczynia żaroodpornego wylej i rozprowadź kilka łyżek sosu białego sosu Ułóż płaty makaronu, a następnie na przemian pieczarki, sos boloński, ser i ponownie płaty makaronu. Czynność powtarzaj do momentu wykończenia składników. Ostatnią warstwę przykryj płatami, posmaruj białym sosem, ułóż pieczarki i posyp parmezanem.

Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika, zapiekaj 45 minut w temperaturze 180 °C.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska lasagne z pieczarkami
Włoskie lasagne to rodzaj makaronu, w cienkich płatach o prostokątnym kształcie. Jest dobry do zapiekania, bo świetnie prezentuje się na talerzu. To podstawowy element włoskich casserole. Lasagne układa się warstwami, na przemian z mięsem, sosem i serem. Do tej włoskiej potrawy używa się zazwyczaj sosu bolognese lub kombinacji bazujących na pomidorowej salsie. Ten przepis jest nową wersją klasycznej lasagne. Nadzienie bowiem powstaje z mięsa wołowego, boczku, chrupiącego selera naciowego, świeżych pomidorów i pieczarek. Zazwyczaj włoska lasagne oblana jest z wierzchu beszamelem, w tym przypadku, ostatnią warstwę przykryć możesz również białym sosem, parmezanem oraz pieczarkami. Całość ozdób listkiem bazylii i posyp ulubionymi ziołami. Lasagne z pieczarkami nie jest najprostsze w przygotowaniu, ale wysiłek włożony w jej upieczenie opłaca się!