
Składniki
600 gramów
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje.

Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki.

Krok 4
Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy.

Krok 5
Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem.

Krok 6
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne z mięsa mielonego drobiowego
Lubisz potrawy z mięsem drobiowym? Proponujemy ci lasagne z drobiowego mięsa mielonego. To danie podasz w czasie rodzinnego obiadu lub zabierzesz ze sobą do pracy – po odgrzaniu smakuje równie dobrze. W czasie zakupów zaopatrz się w wędzoną szynkę drobiową i drobiowe mięso mielone. Możesz kupić gotową mielonkę lub poprosić o zmielenie świeżego mięsa drobiowego w sklepie – większość z nich oferuje taką usługę. Ciekawym dodatkiem do lasagne są suszone pomidory. Pokrój je na mniejsze kawałki, a następnie przekładaj mini kolejne warstwy suchych płatów makaronu. Nadadzą one potrawie specyficznego posmaku. Nie zapomnij o żółtym serze, który pod wpływem wysokiej temperatury stworzy na powierzchni dania smakowitą skorupkę. Lasagne podawaj na gorąco – wtedy aromat suszonych pomidorów, cebuli i czosnku przyprawia o zawrót głowy. Spróbuj koniecznie!