Lasagne z mięsa mielonego drobiowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

56

1286 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

658 osób wydrukowało

Pobierz pdf

841 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 2

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 3

Krok 4

Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 4

Krok 5

Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 5

Krok 6

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Catherine

    Catherine , 12.12.2021

    Nie nawidze pomidorów co zamiast z puszki czy suszonych jak inaczej zastąpić czy można to pominąć ? Hm

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • CandyGames

    CandyGames , 17.03.2019

    pyszne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ka Zet

    Ka Zet , 28.02.2017

    Bajka! Świeże pomidory robią robotę, no i świeża natka pietruszki na wierzch!! Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Gandera

    Marcelina Gandera , 24.09.2016

    Rewelacja.Ale zamiast suszonych pomidorów użyłam z puszki pomidory. Bardzo pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lasagne z mięsa mielonego drobiowegoLasagne z mięsa mielonego drobiowego

Lubisz potrawy z mięsem drobiowym? Proponujemy ci lasagne z drobiowego mięsa mielonego. To danie podasz w czasie rodzinnego obiadu lub zabierzesz ze sobą do pracy – po odgrzaniu smakuje równie dobrze. W czasie zakupów zaopatrz się w wędzoną szynkę drobiową i drobiowe mięso mielone. Możesz kupić gotową mielonkę lub poprosić o zmielenie świeżego mięsa drobiowego w sklepie – większość z nich oferuje taką usługę. Ciekawym dodatkiem do lasagne są suszone pomidory. Pokrój je na mniejsze kawałki, a następnie przekładaj mini kolejne warstwy suchych płatów makaronu. Nadadzą one potrawie specyficznego posmaku. Nie zapomnij o żółtym serze, który pod wpływem wysokiej temperatury stworzy na powierzchni dania smakowitą skorupkę. Lasagne podawaj na gorąco – wtedy aromat suszonych pomidorów, cebuli i czosnku przyprawia o zawrót głowy. Spróbuj koniecznie!