Lasagne z mięsa mielonego drobiowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

1296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

660 osób wydrukowało

Pobierz pdf

860 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 2

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 3

Krok 4

Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 4

Krok 5

Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 5

Krok 6

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Catherine

    Catherine , 12.12.2021

    Nie nawidze pomidorów co zamiast z puszki czy suszonych jak inaczej zastąpić czy można to pominąć ? Hm

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • CandyGames

    CandyGames , 17.03.2019

    pyszne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ka Zet

    Ka Zet , 28.02.2017

    Bajka! Świeże pomidory robią robotę, no i świeża natka pietruszki na wierzch!! Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Gandera

    Marcelina Gandera , 24.09.2016

    Rewelacja.Ale zamiast suszonych pomidorów użyłam z puszki pomidory. Bardzo pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne ze szparagami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lasagne z mięsa mielonego drobiowegoLasagne z mięsa mielonego drobiowego

Lubisz potrawy z mięsem drobiowym? Proponujemy ci lasagne z drobiowego mięsa mielonego. To danie podasz w czasie rodzinnego obiadu lub zabierzesz ze sobą do pracy – po odgrzaniu smakuje równie dobrze. W czasie zakupów zaopatrz się w wędzoną szynkę drobiową i drobiowe mięso mielone. Możesz kupić gotową mielonkę lub poprosić o zmielenie świeżego mięsa drobiowego w sklepie – większość z nich oferuje taką usługę. Ciekawym dodatkiem do lasagne są suszone pomidory. Pokrój je na mniejsze kawałki, a następnie przekładaj mini kolejne warstwy suchych płatów makaronu. Nadadzą one potrawie specyficznego posmaku. Nie zapomnij o żółtym serze, który pod wpływem wysokiej temperatury stworzy na powierzchni dania smakowitą skorupkę. Lasagne podawaj na gorąco – wtedy aromat suszonych pomidorów, cebuli i czosnku przyprawia o zawrót głowy. Spróbuj koniecznie!