Makaron bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

535 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

513 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Makaron bolognese - Krok 1

Krok 2

W tym czasie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Makaron bolognese - Krok 2

Krok 3

Dodaj mielone mięso z indyka i smaż kolejne kilka minut mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się grudki.

Makaron bolognese - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z suszonymi ziołami i przecierem pomidorowym.

Makaron bolognese - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Makaron bolognese - Krok 5

Krok 6

Dodaj odcedzony makaron. Całość ponownie zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Makaron bolognese - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Lucyna Marszałek

    Lucyna Marszałek

    Makaron z indykiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej