Makaron bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
664 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

416 osób wydrukowało

Pobierz pdf

782 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Makaron bolognese - Krok 1

Krok 2

W tym czasie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Makaron bolognese - Krok 2

Krok 3

Dodaj mielone mięso z indyka i smaż kolejne kilka minut mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się grudki.

Makaron bolognese - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z suszonymi ziołami i przecierem pomidorowym.

Makaron bolognese - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Makaron bolognese - Krok 5

Krok 6

Dodaj odcedzony makaron. Całość ponownie zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Makaron bolognese - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Lucyna Marszałek

    Lucyna Marszałek , 24.10.2019

    Makaron z indykiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron bologneseMakaron bolognese

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.