Makaron bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

heart
666 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

422 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

808 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Makaron bolognese - Krok 1

Krok 2

W tym czasie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Makaron bolognese - Krok 2

Krok 3

Dodaj mielone mięso z indyka i smaż kolejne kilka minut mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się grudki.

Makaron bolognese - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z suszonymi ziołami i przecierem pomidorowym.

Makaron bolognese - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Makaron bolognese - Krok 5

Krok 6

Dodaj odcedzony makaron. Całość ponownie zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Makaron bolognese - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Lucyna Marszałek

    Lucyna Marszałek , 24.10.2019

    Makaron z indykiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron bologneseMakaron bolognese

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.