
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
200 mililitrów
3 łyżki
0.5 pęczka
200 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 2
Na patelni zeszklij posiekaną cebulę na margarynie, następnie dodaj plastry pieczarek i smaż, aż zmiękną.

Krok 3
Połącz śmietankę z sosem Knorr oraz 200 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia.

Krok 4
Wymieszaj makaron z kremowym sosem pieczarkowym. Podawaj posypany posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle w sosie pieczarkowym
Farfalle to pochodzący z Włoch makaron, który swoim kształtem przypomina kokardki. Bywa nawet nazywany kokardkami lub muszkami. Nie tylko dobrze smakuje, ale również efektownie się prezentuje. Sprawdzi się do przyrządzenia wielu dań, nie tylko warzywnych sałatek. Warto również serwować go w połączeniu z sosem. Dobrym wyborem będzie np. pieczarkowy z tego przepisu. Smażąc grzyby na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni tłuszczu, wydobędziesz z nich smak. Zalej je słodką lub kwaśną śmietaną i dopraw odpowiednimi ziołami. Pasować będzie: tymianek, cząber, oregano, rozmaryn czy drobno posiekana natka świeżej pietruszki. Tak przygotowany sos połącz pod koniec z makaronem ugotowanym al dente. Danie podawaj posypane niewielką ilością startego żółtego sera, np. parmezanu lub maasdamera. Sos pieczarkowy proponowany w tym przepisie z powodzeniem połączysz również z innymi makaronami, np. ze świderkami, muszelkami lub penne. Koniecznie sprawdź nasz przepis na szybki w przyrządzeniu i smaczny obiad.