Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź.

Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, seler naciowy obierz i pokrój w plastry, kurczaka pokrój w kostkę bez skóry.

Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - Krok 2

Krok 3

Knorr Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, wodą, ketchupem i posiekanymi liśćmi cząbru.

Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - Krok 3

Krok 4

W misce wymieszaj makaron z paprykami, cebulą, selerem naciowym, kurczakiem i odsączona fasolą, podczas mieszania dodawaj Sos Knorr.

Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej