Sałatka szpinakowa z kurczakiem i kozim serem
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka usmażyć, pokroić w kostkę. Szpinak umyć, osuszyć i włożyć do miski.
Krok 2
Pozostałe warzywa umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do miski.
Krok 3
Warzywa wymieszać z kurczakiem i kozim serem. Polać sosem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej