Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

5 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

5 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej łyżeczkę oliwy, lekko podgrzej i wsyp ryż.

Krok 2

Dobrze wymieszaj go z oliwą, po czym zalej szklanką gorącej przegotowanej wody i gotuj.

Krok 3

Marchew i pietruszkę dodaj do ryżu, garnek przykryj i gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 4

Pierś z kurczaka opłukaj, osusz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Oprósz przyprawami, odczekaj 3 minuty i usmaż na patelni z małą ilością oliwy.

Krok 6

Paprykę umyj i pokrój w kostkę.

Krok 7

Ryż wyłóż na talerze, na nim połóż kurczaka i posyp papryką oraz ziarnami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej