
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
5 dekagramów
5 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej łyżeczkę oliwy, lekko podgrzej i wsyp ryż.
Krok 2
Dobrze wymieszaj go z oliwą, po czym zalej szklanką gorącej przegotowanej wody i gotuj.
Krok 3
Marchew i pietruszkę dodaj do ryżu, garnek przykryj i gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.
Krok 4
Pierś z kurczaka opłukaj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
Oprósz przyprawami, odczekaj 3 minuty i usmaż na patelni z małą ilością oliwy.
Krok 6
Paprykę umyj i pokrój w kostkę.
Krok 7
Ryż wyłóż na talerze, na nim połóż kurczaka i posyp papryką oraz ziarnami.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej