Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

5 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

5 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej łyżeczkę oliwy, lekko podgrzej i wsyp ryż.

Krok 2

Dobrze wymieszaj go z oliwą, po czym zalej szklanką gorącej przegotowanej wody i gotuj.

Krok 3

Marchew i pietruszkę dodaj do ryżu, garnek przykryj i gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 4

Pierś z kurczaka opłukaj, osusz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Oprósz przyprawami, odczekaj 3 minuty i usmaż na patelni z małą ilością oliwy.

Krok 6

Paprykę umyj i pokrój w kostkę.

Krok 7

Ryż wyłóż na talerze, na nim połóż kurczaka i posyp papryką oraz ziarnami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej