Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

5 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

5 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej łyżeczkę oliwy, lekko podgrzej i wsyp ryż.

Krok 2

Dobrze wymieszaj go z oliwą, po czym zalej szklanką gorącej przegotowanej wody i gotuj.

Krok 3

Marchew i pietruszkę dodaj do ryżu, garnek przykryj i gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 4

Pierś z kurczaka opłukaj, osusz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Oprósz przyprawami, odczekaj 3 minuty i usmaż na patelni z małą ilością oliwy.

Krok 6

Paprykę umyj i pokrój w kostkę.

Krok 7

Ryż wyłóż na talerze, na nim połóż kurczaka i posyp papryką oraz ziarnami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej