
Składniki
300 gramów
200 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na patelni, aż będzie miękki. Dopraw przyprawą Knorr. Zamiast makaronu możesz użyć ryżu.

Krok 2
Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 3
Do sosu sałatkowego Knorr dodaj Majonez Babuni Hellmann's. Następnie wymieszaj całość z kurczakiem, warzywami i makaronem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka makaronowa z grillowanym kurczakiem świetnie sprawdzi się jako szybki obiad lub lunch zabrany do pracy. Z powodzeniem możesz zaserwować ją także podczas przyjęcia. Makaron na zimno stanowi świetną bazę do sałatek - doskonale komponuje się on z sosami zarówno na bazie oliwy, jak i majonezu. Smażonego kurczaka możesz zastąpić jego wędzoną wersją, a sos czosnkowy – innym, np. włoskim lub ziołowym. Nasza rada – po ugotowaniu makaronu, zalej go sporą ilością zimnej wody, przełóż do cedzaka i dokładnie opłucz pod strumieniem wody, aż całkowicie wystygnie. Następnie odsącz, przełóż do miski, dodaj odrobinę oleju lub oliwy i dokładnie wymieszaj. Dzięki temu będzie miał on odpowiednią twardość i nie będzie się sklejał. Oprócz makaronu penne, możesz tu wykorzystać również makaron typu świderki, muszelki lub kokardki.



































