
Składniki
300 gramów
200 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na patelni, aż będzie miękki. Dopraw przyprawą Knorr. Zamiast makaronu możesz użyć ryżu.

Krok 2
Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 3
Do sosu sałatkowego Knorr dodaj Majonez Babuni Hellmann's. Następnie wymieszaj całość z kurczakiem, warzywami i makaronem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka makaronowa z grillowanym kurczakiem świetnie sprawdzi się jako szybki obiad lub lunch zabrany do pracy. Z powodzeniem możesz zaserwować ją także podczas przyjęcia. Makaron na zimno stanowi świetną bazę do sałatek - doskonale komponuje się on z sosami zarówno na bazie oliwy, jak i majonezu. Smażonego kurczaka możesz zastąpić jego wędzoną wersją, a sos czosnkowy – innym, np. włoskim lub ziołowym. Nasza rada – po ugotowaniu makaronu, zalej go sporą ilością zimnej wody, przełóż do cedzaka i dokładnie opłucz pod strumieniem wody, aż całkowicie wystygnie. Następnie odsącz, przełóż do miski, dodaj odrobinę oleju lub oliwy i dokładnie wymieszaj. Dzięki temu będzie miał on odpowiednią twardość i nie będzie się sklejał. Oprócz makaronu penne, możesz tu wykorzystać również makaron typu świderki, muszelki lub kokardki.