Sałatka kebab video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kebab - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
452 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

1 opakowanie

null

2 sztuki

80 gramów

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w Przyprawie do kurczaka Knorr przez 2 godziny i usmaż na patelni. Odstaw do ostygnięcia.

Sałatka kebab - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W tym czasie papryki oczyść z pestek oraz białych części, pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.

Sałatka kebab - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos, łącząc sos sałatkowy Knorr z ketchupem i majonezem. Posiekaj chilli oraz bazylię, po czym dodaj do sosu wraz z sokiem z cytryny. Ponownie wymieszaj.

Sałatka kebab - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Sałatę lodową porwij na mniejsze części i połącz z warzywami oraz kurczakiem. Dodaj sos i wymieszaj. Podawaj z ciepłą pitą.

Sałatka kebab - VIDEO - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Monika Skupin

    Monika Skupin , 02.04.2015

    Pychaaaa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka kebab - VIDEOSałatka kebab - VIDEO

To zdecydowanie najmodniejsza sałatka w Polsce. Ma wszystko, co lubiane: chrupiące warzywa, aż trzy kolory papryki, cebulę i sałatę, oraz idealnie przyprawionego kurczaka. Całość zamknięta jest w delikatnej bułce pita i polana sosem. Zobacz jak ją zrobić, w naszym filmie kucharz pokazuje to krok po kroku. Wystarczy, że klikniesz w główne zdjęcie. Co jest sekretem dań w stylu kebab? Przyprawy charakterystyczne dla kuchni tureckiej i bałkańskiej i to w podwójnej dawce. Pierwsza dawka smaku to marynata do mięsa, w tym przypadku zatroszczył się o nią Knorr tworząc kompozycję przypraw i ziół do kurczaka. Druga dawka smaku to sos. Aby go zrobić, wymieszaj saszetkę sosu sałatkowego z ketchupem i majonezem. Posiekaj papryczkę chili oraz świeżą bazylię, i je także dodaj do sosu. Wlej też wyciśnięty sok z cytryny. Powstanie kremowa słodko-kwaśno-pikantny dip, który – ostrzegamy – uzależnia, bo jest tak smaczny.