
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
3 plastry
1 łyżka
20 sztuk
200 gramów
75 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj następnie odcedź i skrop oliwą.
Krok 2
Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż, poczekaj aż tłuszcz się wytopi i dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3
Rozmrożone owoce morza dodaj do podsmażonego boczku, dopraw ziołami prowansalskimi. Całość podsmaż ok. 5 minut. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
Do dużej miski wsyp makaron, pokrojone na pół czarne oliwki, owoce morza, oraz mieszankę sałat i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5
Sos sałatkowy wymieszaj z trzema łyżkami wody i pozostałą oliwą. Następnie wlej do sałatki i całość wymieszaj.
Krok 6
Sałatkę wyłóż na talerze, udekoruj ósemkami pomidorów, świeżą natką pietruszki i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej