
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
3 plastry
1 łyżka
20 sztuk
200 gramów
75 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj następnie odcedź i skrop oliwą.
Krok 2
Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż, poczekaj aż tłuszcz się wytopi i dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3
Rozmrożone owoce morza dodaj do podsmażonego boczku, dopraw ziołami prowansalskimi. Całość podsmaż ok. 5 minut. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 4
Do dużej miski wsyp makaron, pokrojone na pół czarne oliwki, owoce morza, oraz mieszankę sałat i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5
Sos sałatkowy wymieszaj z trzema łyżkami wody i pozostałą oliwą. Następnie wlej do sałatki i całość wymieszaj.
Krok 6
Sałatkę wyłóż na talerze, udekoruj ósemkami pomidorów, świeżą natką pietruszki i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























