Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować na parze (sparzyć). Ogórka obrać, usunąć ziarna i pokroić w drobną kosteczkę.

Krok 2

Przygotować sos. Do miseczki wlać jogurt, dodać majonez,przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem polać warzywa.

Krok 3

Pomidora umyć, pokroić i usunąć nasiona, pokroić w kosteczkę. Kukurydzą osączyć. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki albo ósemki.

Krok 4

Do sześciu salaterek układać kolejno: brokuł, ogórek, pomidor, kukurydza, na wierzchu ułożyć jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej