
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować na parze (sparzyć). Ogórka obrać, usunąć ziarna i pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 2
Przygotować sos. Do miseczki wlać jogurt, dodać majonez,przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem polać warzywa.
Krok 3
Pomidora umyć, pokroić i usunąć nasiona, pokroić w kosteczkę. Kukurydzą osączyć. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki albo ósemki.
Krok 4
Do sześciu salaterek układać kolejno: brokuł, ogórek, pomidor, kukurydza, na wierzchu ułożyć jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej