Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować na parze (sparzyć). Ogórka obrać, usunąć ziarna i pokroić w drobną kosteczkę.

Krok 2

Przygotować sos. Do miseczki wlać jogurt, dodać majonez,przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem polać warzywa.

Krok 3

Pomidora umyć, pokroić i usunąć nasiona, pokroić w kosteczkę. Kukurydzą osączyć. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki albo ósemki.

Krok 4

Do sześciu salaterek układać kolejno: brokuł, ogórek, pomidor, kukurydza, na wierzchu ułożyć jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z jajkiem i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej