Sałatka z makaronu i kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu i kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

200 gramów

200 gramów

250 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, odcedź, a gdy będzie jeszcze gorący dodaj do niego olej i sok cytrynowy. Dokładnie wymieszaj i odstaw.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, selery na małe kawałki, a paprykę w paski. Dodaj do kurczaka.

Krok 3

Dorzuć groszek i dopraw gałką, solą i pieprzem. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej