
Składniki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
200 gramów
250 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, odcedź, a gdy będzie jeszcze gorący dodaj do niego olej i sok cytrynowy. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę, selery na małe kawałki, a paprykę w paski. Dodaj do kurczaka.
Krok 3
Dorzuć groszek i dopraw gałką, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























