
Składniki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
200 gramów
250 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, odcedź, a gdy będzie jeszcze gorący dodaj do niego olej i sok cytrynowy. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę, selery na małe kawałki, a paprykę w paski. Dodaj do kurczaka.
Krok 3
Dorzuć groszek i dopraw gałką, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej