Zupa kremowa - zuppa cema di pollo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kremowa - zuppa cema di pollo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz ryż w mleku, a następnie odcedź.

Krok 2

Ryż wrzuć do gorącego bulionu i gotuj 20 minut.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Pokrop sokiem cytrynowym i zaciągnij żółtkami.

Krok 4

Dodaj śmietanę, masło, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej