
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz ryż w mleku, a następnie odcedź.
Krok 2
Ryż wrzuć do gorącego bulionu i gotuj 20 minut.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Pokrop sokiem cytrynowym i zaciągnij żółtkami.
Krok 4
Dodaj śmietanę, masło, wymieszaj i posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej