Zupa kremowa - zuppa cema di pollo przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa kremowa - zuppa cema di pollo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz ryż w mleku, a następnie odcedź.

Krok 2

Ryż wrzuć do gorącego bulionu i gotuj 20 minut.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Pokrop sokiem cytrynowym i zaciągnij żółtkami.

Krok 4

Dodaj śmietanę, masło, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej