Zupa kremowa - zuppa cema di pollo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

172

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz ryż w mleku, a następnie odcedź.

Krok 2

Ryż wrzuć do gorącego bulionu i gotuj 20 minut.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Pokrop sokiem cytrynowym i zaciągnij żółtkami.

Krok 4

Dodaj śmietanę, masło, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej