Zupa kremowa - zuppa cema di pollo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kremowa - zuppa cema di pollo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz ryż w mleku, a następnie odcedź.

Krok 2

Ryż wrzuć do gorącego bulionu i gotuj 20 minut.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Pokrop sokiem cytrynowym i zaciągnij żółtkami.

Krok 4

Dodaj śmietanę, masło, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kremowa - zuppa cema di pollo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kurczak z brzoskwinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej