
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz ryż w mleku, a następnie odcedź.
Krok 2
Ryż wrzuć do gorącego bulionu i gotuj 20 minut.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Pokrop sokiem cytrynowym i zaciągnij żółtkami.
Krok 4
Dodaj śmietanę, masło, wymieszaj i posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej