
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz ryż w mleku, a następnie odcedź.
Krok 2
Ryż wrzuć do gorącego bulionu i gotuj 20 minut.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Pokrop sokiem cytrynowym i zaciągnij żółtkami.
Krok 4
Dodaj śmietanę, masło, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej