Zupa-krem z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

null szczypt

1 opakowanie

null szczypt

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

200 mililitrów

300 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Krewetki pokrój na kawałki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, dodaj czosnek, chwilę podsmaż, a następnie wrzuć krewetki, pomidory, wlej bulion Knorr, śmietanę, koncentrat i dopraw papryką.

Krok 3

Gotuj przez 15 minut, po czym dodaj pieprz oraz sól. Wszystko zmiksuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej