
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
null szczypt
1 opakowanie
null szczypt
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
200 mililitrów
300 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Krewetki pokrój na kawałki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, dodaj czosnek, chwilę podsmaż, a następnie wrzuć krewetki, pomidory, wlej bulion Knorr, śmietanę, koncentrat i dopraw papryką.
Krok 3
Gotuj przez 15 minut, po czym dodaj pieprz oraz sól. Wszystko zmiksuj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej