Zupa-krem z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa-krem z krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null szczypt

null szczypt

1 łyżeczka

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Krewetki pokrój na kawałki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, dodaj czosnek, chwilę podsmaż, a następnie wrzuć krewetki, pomidory, wlej bulion Knorr, śmietanę, koncentrat i dopraw papryką.

Krok 3

Gotuj przez 15 minut, po czym dodaj pieprz oraz sól. Wszystko zmiksuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej