Zupa-krem z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

null szczypt

1 opakowanie

null szczypt

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

200 mililitrów

300 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Krewetki pokrój na kawałki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, dodaj czosnek, chwilę podsmaż, a następnie wrzuć krewetki, pomidory, wlej bulion Knorr, śmietanę, koncentrat i dopraw papryką.

Krok 3

Gotuj przez 15 minut, po czym dodaj pieprz oraz sól. Wszystko zmiksuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka grecka z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej