Krupnik po Gdańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krupnik po Gdańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

337 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody, kostki Rosołu z kury Knorr i Bulionetki domowej wołowej Knorr.

Krupnik po Gdańsku - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnej wody. Wlej do gotującego się wywaru, gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik po Gdańsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój parówki w plasterki. Cebule drobno posiekaj.

Krupnik po Gdańsku - Krok 3

Krok 4

Drobno pokrojoną cebulę podsmaż, dodaj do kaszy razem z parówkami pod koniec gotowania (po około 15 min).

Krupnik po Gdańsku - Krok 4

Krok 5

Jajka pokrój na kawałki, zalej gorącą zupą. Krupnik po Gdańsku podawaj zaraz po przyrządzeniu.

Krupnik po Gdańsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej