Krupnik po Gdańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

332 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody, kostki Rosołu z kury Knorr i Bulionetki domowej wołowej Knorr.

Krupnik po Gdańsku - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnej wody. Wlej do gotującego się wywaru, gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik po Gdańsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój parówki w plasterki. Cebule drobno posiekaj.

Krupnik po Gdańsku - Krok 3

Krok 4

Drobno pokrojoną cebulę podsmaż, dodaj do kaszy razem z parówkami pod koniec gotowania (po około 15 min).

Krupnik po Gdańsku - Krok 4

Krok 5

Jajka pokrój na kawałki, zalej gorącą zupą. Krupnik po Gdańsku podawaj zaraz po przyrządzeniu.

Krupnik po Gdańsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej