
Składniki
1.5 litra
2 sztuki
10 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody, kostki Rosołu z kury Knorr i Bulionetki domowej wołowej Knorr.

Krok 2
Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnej wody. Wlej do gotującego się wywaru, gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krok 3
Pokrój parówki w plasterki. Cebule drobno posiekaj.

Krok 4
Drobno pokrojoną cebulę podsmaż, dodaj do kaszy razem z parówkami pod koniec gotowania (po około 15 min).

Krok 5
Jajka pokrój na kawałki, zalej gorącą zupą. Krupnik po Gdańsku podawaj zaraz po przyrządzeniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Krupnik po Gdańsku

