Krupnik po Gdańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik po Gdańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

340 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody, kostki Rosołu z kury Knorr i Bulionetki domowej wołowej Knorr.

Krupnik po Gdańsku - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnej wody. Wlej do gotującego się wywaru, gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik po Gdańsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój parówki w plasterki. Cebule drobno posiekaj.

Krupnik po Gdańsku - Krok 3

Krok 4

Drobno pokrojoną cebulę podsmaż, dodaj do kaszy razem z parówkami pod koniec gotowania (po około 15 min).

Krupnik po Gdańsku - Krok 4

Krok 5

Jajka pokrój na kawałki, zalej gorącą zupą. Krupnik po Gdańsku podawaj zaraz po przyrządzeniu.

Krupnik po Gdańsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik po Gdańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej