
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
3 szczypty
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj ipokrój w małe kawałki, wrzuc do garnka.
Krok 2
Do garnka dodaj równeiz kaszę, przyprawy i kostkę bulionową. Zalej wodą. Gotuj ok 25 min az warzywa będą miękkie a kasza spęcznieje. Dopraw do smaku.
Krok 3
Podawaj z posiekana natka pietruszki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej