Krupnik

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szczypty

1 szczypta

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0 sztuk

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj ipokrój w małe kawałki, wrzuc do garnka.

Krok 2

Do garnka dodaj równeiz kaszę, przyprawy i kostkę bulionową. Zalej wodą. Gotuj ok 25 min az warzywa będą miękkie a kasza spęcznieje. Dopraw do smaku.

Krok 3

Podawaj z posiekana natka pietruszki

0

Opinie o przepisie

Bulion na wędzonym boczku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na wędzonym boczku Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również