Składniki
0.5 szklanki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
3 szczypty
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj ipokrój w małe kawałki, wrzuc do garnka.
Krok 2
Do garnka dodaj równeiz kaszę, przyprawy i kostkę bulionową. Zalej wodą. Gotuj ok 25 min az warzywa będą miękkie a kasza spęcznieje. Dopraw do smaku.
Krok 3
Podawaj z posiekana natka pietruszki
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej