
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
3 szczypty
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj ipokrój w małe kawałki, wrzuc do garnka.
Krok 2
Do garnka dodaj równeiz kaszę, przyprawy i kostkę bulionową. Zalej wodą. Gotuj ok 25 min az warzywa będą miękkie a kasza spęcznieje. Dopraw do smaku.
Krok 3
Podawaj z posiekana natka pietruszki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































