Camembert z krupnikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Camembert z krupnikiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostatnio wymyśliłem przepis na camembert z krupnikiem. I wcale nie chodzi mi o zupę, tylko o genialny polski trunek – słodki i aromatyczny. Czyli krupnik właśnie. Camembert wyjmij z opakowania, nożem zrób na wierzchu krzyżyk. Wsadź ser z powrotem do pudełka, w nacięcie wlej łyżkę krupniku. Upewnij się, że na drewnianym pudełeczku camemberta nie ma żadnych plastikowych ani papierowych naklejek, które mogłyby się spalić w trakcie grillowania. Grilluj, aż ser będzie ciepły i stopi się w środku. Wymieszaj oliwę z ziołami. Bagietkę pokrój w długie słupki i posmaruj przygotowaną oliwą. Upiecz na grillu z każdej strony. Kiedy ser będzie gotowy, wlej w nacięcie resztę krupniku. Podawaj z ziołową bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej