
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ostatnio wymyśliłem przepis na camembert z krupnikiem. I wcale nie chodzi mi o zupę, tylko o genialny polski trunek – słodki i aromatyczny. Czyli krupnik właśnie. Camembert wyjmij z opakowania, nożem zrób na wierzchu krzyżyk. Wsadź ser z powrotem do pudełka, w nacięcie wlej łyżkę krupniku. Upewnij się, że na drewnianym pudełeczku camemberta nie ma żadnych plastikowych ani papierowych naklejek, które mogłyby się spalić w trakcie grillowania. Grilluj, aż ser będzie ciepły i stopi się w środku. Wymieszaj oliwę z ziołami. Bagietkę pokrój w długie słupki i posmaruj przygotowaną oliwą. Upiecz na grillu z każdej strony. Kiedy ser będzie gotowy, wlej w nacięcie resztę krupniku. Podawaj z ziołową bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej