Camembert z krupnikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Camembert z krupnikiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostatnio wymyśliłem przepis na camembert z krupnikiem. I wcale nie chodzi mi o zupę, tylko o genialny polski trunek – słodki i aromatyczny. Czyli krupnik właśnie. Camembert wyjmij z opakowania, nożem zrób na wierzchu krzyżyk. Wsadź ser z powrotem do pudełka, w nacięcie wlej łyżkę krupniku. Upewnij się, że na drewnianym pudełeczku camemberta nie ma żadnych plastikowych ani papierowych naklejek, które mogłyby się spalić w trakcie grillowania. Grilluj, aż ser będzie ciepły i stopi się w środku. Wymieszaj oliwę z ziołami. Bagietkę pokrój w długie słupki i posmaruj przygotowaną oliwą. Upiecz na grillu z każdej strony. Kiedy ser będzie gotowy, wlej w nacięcie resztę krupniku. Podawaj z ziołową bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej