Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ostatnio wymyśliłem przepis na camembert z krupnikiem. I wcale nie chodzi mi o zupę, tylko o genialny polski trunek – słodki i aromatyczny. Czyli krupnik właśnie. Camembert wyjmij z opakowania, nożem zrób na wierzchu krzyżyk. Wsadź ser z powrotem do pudełka, w nacięcie wlej łyżkę krupniku. Upewnij się, że na drewnianym pudełeczku camemberta nie ma żadnych plastikowych ani papierowych naklejek, które mogłyby się spalić w trakcie grillowania. Grilluj, aż ser będzie ciepły i stopi się w środku. Wymieszaj oliwę z ziołami. Bagietkę pokrój w długie słupki i posmaruj przygotowaną oliwą. Upiecz na grillu z każdej strony. Kiedy ser będzie gotowy, wlej w nacięcie resztę krupniku. Podawaj z ziołową bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej