
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
50 gramów
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 500 ml wody i rozpuść w niej kostkę bulionową Knorr.

Krok 2
Żółtko roztrzep i utrzyj z parmezanem. Dodawaj do gorącego rosołu małe kawałki sera z żółtkiem, tworząc kluseczki.

Krok 3
Podawaj rosół posypany posiekaną natką pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej