Bulion z lanymi kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z lanymi kluseczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 500 ml wody i rozpuść w niej kostkę bulionową Knorr.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 1

Krok 2

Żółtko roztrzep i utrzyj z parmezanem. Dodawaj do gorącego rosołu małe kawałki sera z żółtkiem, tworząc kluseczki.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 2

Krok 3

Podawaj rosół posypany posiekaną natką pietruszki.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bulion z lanymi kluseczkamiBulion z lanymi kluseczkami

Zagotuj 500 ml wody i rozpuść w niej kostkę bulionową Knorr.