Bulion z lanymi kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z lanymi kluseczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 500 ml wody i rozpuść w niej kostkę bulionową Knorr.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 1

Krok 2

Żółtko roztrzep i utrzyj z parmezanem. Dodawaj do gorącego rosołu małe kawałki sera z żółtkiem, tworząc kluseczki.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 2

Krok 3

Podawaj rosół posypany posiekaną natką pietruszki.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lane kluseczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bulion z lanymi kluseczkamiBulion z lanymi kluseczkami

Zagotuj 500 ml wody i rozpuść w niej kostkę bulionową Knorr.