Bulion z lanymi kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z lanymi kluseczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

175 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

0.5 pęczka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 500 ml wody i rozpuść w niej kostkę bulionową Knorr.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 1

Krok 2

Żółtko roztrzep i utrzyj z parmezanem. Dodawaj do gorącego rosołu małe kawałki sera z żółtkiem, tworząc kluseczki.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 2

Krok 3

Podawaj rosół posypany posiekaną natką pietruszki.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej