Bulion z lanymi kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z lanymi kluseczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

175 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

0.5 pęczka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 500 ml wody i rozpuść w niej kostkę bulionową Knorr.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 1

Krok 2

Żółtko roztrzep i utrzyj z parmezanem. Dodawaj do gorącego rosołu małe kawałki sera z żółtkiem, tworząc kluseczki.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 2

Krok 3

Podawaj rosół posypany posiekaną natką pietruszki.

Bulion z lanymi kluseczkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z lanymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej