
Składniki
2 sztuki
10 łyżek
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce utrzyj jajko z mąką i szczyptą soli. Gotowe ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i podziel na kilka równych części. Każdą podsyp obficie mąką, przełóż do miski i umieść w zamrażalniku. Nastaw dużą ilość lekko osolonej wody w szerokim garnku. Gdy ciasto stwardnieje w zamrażalniku, zetrzyj je na tarce o dużych oczkach bezpośrednio do gotującej się wody. Czynność powtórz z każdym kawałkiem ciasta.
Krok 2
Zupę Domowe Smaki Grochowa przygotuj według wskazówek na opakowaniu mieszaj zawartość opakowania z wodą lub bulionem. Zagotuj zupę. Ugotowane kluski odcedź i dodaj do zupy. Tak przygotowane kluseczki zacierkowe pasują do wielu klasycznych polskich zup, np. jarzynowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej