Kluski zacierkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski zacierkowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

150 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 łyżek

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce utrzyj jajko z mąką i szczyptą soli. Gotowe ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i podziel na kilka równych części. Każdą podsyp obficie mąką, przełóż do miski i umieść w zamrażalniku. Nastaw dużą ilość lekko osolonej wody w szerokim garnku. Gdy ciasto stwardnieje w zamrażalniku, zetrzyj je na tarce o dużych oczkach bezpośrednio do gotującej się wody. Czynność powtórz z każdym kawałkiem ciasta.

Kluski zacierkowe - Krok 1

Krok 2

Zupę Domowe Smaki Grochowa przygotuj według wskazówek na opakowaniu mieszaj zawartość opakowania z wodą lub bulionem. Zagotuj zupę. Ugotowane kluski odcedź i dodaj do zupy. Tak przygotowane kluseczki zacierkowe pasują do wielu klasycznych polskich zup, np. jarzynowej.

Kluski zacierkowe - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej