Kluski zacierkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski zacierkowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

288 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 łyżek

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce utrzyj jajko z mąką i szczyptą soli. Gotowe ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i podziel na kilka równych części. Każdą podsyp obficie mąką, przełóż do miski i umieść w zamrażalniku. Nastaw dużą ilość lekko osolonej wody w szerokim garnku. Gdy ciasto stwardnieje w zamrażalniku, zetrzyj je na tarce o dużych oczkach bezpośrednio do gotującej się wody. Czynność powtórz z każdym kawałkiem ciasta.

Kluski zacierkowe - Krok 1

Krok 2

Zupę Domowe Smaki Grochowa przygotuj według wskazówek na opakowaniu mieszaj zawartość opakowania z wodą lub bulionem. Zagotuj zupę. Ugotowane kluski odcedź i dodaj do zupy. Tak przygotowane kluseczki zacierkowe pasują do wielu klasycznych polskich zup, np. jarzynowej.

Kluski zacierkowe - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski zacierkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej