Smażone kopytka z sezamowym dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Smażone kopytka z sezamowym dipem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

117 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, mąkę, szczyptę soli, drobno posiekany czosnek oraz chilli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo). Formuj w dłoniach wałki z ciasta (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką), pokrój w kopytka i ugotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut.

Smażone kopytka z sezamowym dipem - Krok 1

Krok 2

Sok z cytryny wymieszaj z sosem sojowym, olejem sezamowym, miodem oraz sosem czosnkowym Knorr.

Smażone kopytka z sezamowym dipem - Krok 2

Krok 3

Ugotowane kopytka obsmaż i podawaj z sosem na boku. Udekoruj danie listkami świeżej kolendry.

Smażone kopytka z sezamowym dipem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kopytka z sezamowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kopytka z sezamowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kopytka z sezamowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kopytka z sezamowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kopytka z sezamowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kopytka z sezamowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kopytka z sezamowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej