
Składniki
1.75 szklanki
1 łyżeczka
6 łyżeczek
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miseczki wsypać Fix. We wrzątku rozpuścić barszcz czerwony i zostawić niech przestygnie. Letni wlać do Fixu i dokładnie wymieszać. Zostawić na 10 minut.
Krok 2
Blat posypać mąką . Z masy ziemniaczanej formować wałeczki i ciąć je na kopytka.
Krok 3
Gotować w osolonym wrzątku aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową .
Krok 4
Na patelni roztopić masło i polać nim kopytka by sie nie sklejały. Takie aromatyzowane barszczem kopytka podawać do pieczeni wieprzowej , z sosem , same z surówkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej