Buraczkowe kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczkowe kopytka

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

6 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wsypać Fix. We wrzątku rozpuścić barszcz czerwony i zostawić niech przestygnie. Letni wlać do Fixu i dokładnie wymieszać. Zostawić na 10 minut.

Krok 2

Blat posypać mąką . Z masy ziemniaczanej formować wałeczki i ciąć je na kopytka.

Krok 3

Gotować w osolonym wrzątku aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową .

Krok 4

Na patelni roztopić masło i polać nim kopytka by sie nie sklejały. Takie aromatyzowane barszczem kopytka podawać do pieczeni wieprzowej , z sosem , same z surówkami.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej