Buraczkowe kopytka

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

297

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

6 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wsypać Fix. We wrzątku rozpuścić barszcz czerwony i zostawić niech przestygnie. Letni wlać do Fixu i dokładnie wymieszać. Zostawić na 10 minut.

Krok 2

Blat posypać mąką . Z masy ziemniaczanej formować wałeczki i ciąć je na kopytka.

Krok 3

Gotować w osolonym wrzątku aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową .

Krok 4

Na patelni roztopić masło i polać nim kopytka by sie nie sklejały. Takie aromatyzowane barszczem kopytka podawać do pieczeni wieprzowej , z sosem , same z surówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej