Buraczkowe kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczkowe kopytka

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

1 łyżeczka

6 łyżeczek

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wsypać Fix. We wrzątku rozpuścić barszcz czerwony i zostawić niech przestygnie. Letni wlać do Fixu i dokładnie wymieszać. Zostawić na 10 minut.

Krok 2

Blat posypać mąką . Z masy ziemniaczanej formować wałeczki i ciąć je na kopytka.

Krok 3

Gotować w osolonym wrzątku aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową .

Krok 4

Na patelni roztopić masło i polać nim kopytka by sie nie sklejały. Takie aromatyzowane barszczem kopytka podawać do pieczeni wieprzowej , z sosem , same z surówkami.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej