
Składniki
500 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
60 gramów
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, obie mąki, szczyptę soli, starty ser i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo). Następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 2
Wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. Gotuj w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij kopytka i schłódź w zimnej wodzie.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło. Dodaj serowe kopytka oraz posiekaną natkę pietruszki. I wszystko lekko podsmaż. Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Serowe kopytka podawaj z sosem serowym na boku lub polej od razu. Serowe kopytka doskonale smakują samodzielnie lub też jako dodatek do dań mięsnych.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowe kopytka
Serowe kopytka do danie, które pokocha cała twoja rodzina – ci starsi i ci młodsi. Możesz przygotować je od podstaw samodzielnie, a kiedy nie masz zbyt dużo czasu na ugotowanie obiadu, sięgnij po gotową mieszankę Fix kopytka czy leniwe Knorr. Masz gwarancję, że zaimponujesz tym daniem swoim głodomorom. Serowe kopytka to urozmaicona wersja popularnych polskich kopytek, które wyróżniają się wyrazistym smakiem. Wszystko za sprawą dodatku tartego żółtego sera do ciasta z których powstają kopytka. Można podawać je solo lub w towarzystwie sosu. Najprostszy, ale niezwykle aromatyczny sos wykonasz z roztropnego tłuszczu i natki pietruszki. Jeśli jednak masz ochotę na coś bardziej wyszukanego, możesz poeksperymentować z innymi sosami. Serowe kopytka są też doskonałym dodatkiem do mięs, stając się alternatywą dla ziemniaków lub klusek śląskich.