Kopytka z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

8 łyżek

100 gramów

0.7 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ostudź. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Połącz ziemniaki, ser, jajo i 4 łyżki mąki pszennej, wyrób ciasto. W trakcie wyrabiania dodawaj stopniowo pozostałe 4 łyżki mąki pszennej.

Krok 3

Kulę ciasta ukształtuj na podłużny walec i pokrój na 6 części. Każdą z części podsyp mąką kartoflaną i roluj ręcznie do uzyskania "węża".

Krok 4

Spłaszcz go lekko i pokrój pod skosem na kopytka.

Krok 5

Wrzuć na wrzątek z odrobiną oleju i gotuj do dwóch minut po wypłynięciu.

Krok 6

Przenieś kopytka do miski, skrop olejem i potrząsaj, żeby olej równomiernie rozprowadzić po powierzchni kopytek. Kopytka bardzo dobrze smakują z sosem grzybowym lub surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej