Kopytka z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

8 łyżek

100 gramów

0.7 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ostudź. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Połącz ziemniaki, ser, jajo i 4 łyżki mąki pszennej, wyrób ciasto. W trakcie wyrabiania dodawaj stopniowo pozostałe 4 łyżki mąki pszennej.

Krok 3

Kulę ciasta ukształtuj na podłużny walec i pokrój na 6 części. Każdą z części podsyp mąką kartoflaną i roluj ręcznie do uzyskania "węża".

Krok 4

Spłaszcz go lekko i pokrój pod skosem na kopytka.

Krok 5

Wrzuć na wrzątek z odrobiną oleju i gotuj do dwóch minut po wypłynięciu.

Krok 6

Przenieś kopytka do miski, skrop olejem i potrząsaj, żeby olej równomiernie rozprowadzić po powierzchni kopytek. Kopytka bardzo dobrze smakują z sosem grzybowym lub surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej