
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
3 sztuki
1 szczypta
0.25 kilograma
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z jajkami, solą, mlekiem i wodą mineralną.
Krok 2
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne.
Krok 3
Miąższ pokrój w krążki, posyp cynamonem, po czym połącz z ciastem.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej