Racuchy z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 sztuki

1 szczypta

0.25 kilograma

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z jajkami, solą, mlekiem i wodą mineralną.

Krok 2

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Miąższ pokrój w krążki, posyp cynamonem, po czym połącz z ciastem.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej