Racuchy z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 sztuki

1 szczypta

0.25 kilograma

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z jajkami, solą, mlekiem i wodą mineralną.

Krok 2

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Miąższ pokrój w krążki, posyp cynamonem, po czym połącz z ciastem.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej