Spaghetti z pomidorami i szpinakiem
po neapolitańsku
łatwe
2122 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
200 gramów
1 opakowanie
400 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody. Ugotuj makaron.

Krok 2
Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.

Krok 3
Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.

Krok 4
Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.

Krok 5
Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj z serem mozzarella.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z pomidorami i szpinakiem
Zastanawiasz się, czy zrobić makaron z pomidorami, czy ze szpinakiem? Połącz oba składniki i przekonaj się, jak wspaniale się uzupełniają. Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem to wyśmienita potrawa, która zaskoczy cię swoim smakiem i szybkością wykonania. Do tego prezentuje się naprawdę apetycznie, więc nie zwlekaj i skorzystaj z naszego pomysłu na makaron ze szpinakiem i pomidorami. Nie pożałujesz!
Dla kogo?
Tajemnica spaghetti ze szpinakiem i pomidorami tkwi w aromatycznym, pachnącym sosie. Przyrządzisz go na bazie cebuli, czosnku, pomidorów z puszki, Fixu Knorr oraz śmietany. Pod koniec dodaj do niego szpinak, który zupełnie zmieni smak i kolor dania.
Na jaką okazję?
Potrawę przygotuj, gdy masz ochotę na bezmięsny posiłek. Smak makaronu ze szpinakiem i pomidorami z puszki jest na tyle bogaty, że raczej nikomu nie będzie doskwierać brak boczku lub mięsa mielonego. Przepis na spaghetti ze szpinakiem z pewnością będzie przydatny, gdy w porze posiłku spodziewasz się wizyty gości-wegetarianów.
Czy wiesz, że?
Do zrobienia makaronu ze szpinakiem i sosem pomidorowym możesz użyć świeżych liści (pamiętaj, by najpierw dokładnie je umyć i osuszyć) lub szpinaku w wersji mrożonej (rozmroź go wcześniej i odciśnij nadmiar wody). Do sosu doskonale będzie pasował makaron spaghetti lub tagliatelle.
Dla urozmaicenia:
Gotowe spaghetti podawaj z odrobiną kremowej mozzarelli lub posyp startym parmezanem. Na koniec makaron z pomidorami i szpinakiem udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!