Spaghetti z pomidorami i szpinakiem
po neapolitańsku
łatwe
1752 osoby zapisały
Składniki
300 gramów
200 gramów
1 opakowanie
400 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody. Ugotuj makaron.
Krok 2
Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.
Krok 3
Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.
Krok 4
Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.
Krok 5
Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj z serem mozzarella.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z pomidorami i szpinakiem
Zastanawiasz się, czy zrobić makaron z pomidorami czy ze szpinakiem? Połącz oba składniki i przekonaj się, jak wspaniale się uzupełniają. Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem to wyśmienita potrawa, która zaskoczy cię swoim smakiem i szybkością wykonania. Tajemnica dania tkwi w aromatycznym, pachnącym sosie. Przyrządzisz go na bazie cebuli, czosnku, pomidorów z puszki, Fixu Knorr oraz śmietany. Następnie dodaj do niego szpinak, który zupełnie zmieni jego smak i kolor. Możesz użyć świeżego (pamiętaj, by najpierw go dokładnie go umyć i osuszyć) lub mrożonego (rozmroź go wcześniej i odciśnij nadmiar wody). Do sosu doskonale będzie pasował makaron spaghetti lub tagliatelle. Gotową potrawę podawaj w z odrobiną kremowej mozzarelli lub posyp startym parmezanem. Na koniec udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!