Spaghetti z pomidorami i szpinakiem

po neapolitańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

76

2872 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

610 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1591 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

400 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody. Ugotuj makaron.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj z serem mozzarella.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 5
74

Opinie o przepisie

  • Natalia Klessa

    Natalia Klessa

    Nie rozumiem po co ta śmietana, ja nie daje i też jest smaczne. W szpinaku jest żelazo, które jest niehemowe i w połączeniu z nabiałem jest mniej przyswajalne, więc po co to zabijać co dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Machowski

    Radosław Machowski

    Da się zjeść.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Pudelko

    Halina Pudelko

    Wyglada super sprobuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Tołkaczew

    Tomasz Tołkaczew

    Lubiem bo mniamuśne :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Świtała

    Janusz Świtała

    Fix a gdzie Włochy,może wiochy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Łowczak

    Jan Łowczak

    Nie bardzo lubię,10 dni we Włoszech jadłem codziennie,nie nasz smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pani Foszyńska

    Pani Foszyńska

    Przepyszne!! Robiłam już dwa razy. Mniam =P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Rubak

    Krystyna Rubak

    Tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Obi Eug

    Obi Eug

    wspaniałe danie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Menge

    Barbara Menge

    Na spaghetti zawsze mam ochotę ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Pukos

    Antoni Pukos

    Przez te wszystkie pyszności penie pojawi mi się na wadze wynik 3 cyfrowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Struck

    Jacek Struck

    Trzeba umiec zrobic a ja to potrafie hi hi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wojtan

    Beata Wojtan

    Nad morze? Czy MOŻE ? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Sienkiewicz

    Zbigniew Sienkiewicz

    mam ochotę przyjedź i ugotuj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hildegarda Krzakala

    Hildegarda Krzakala

    Czy,ty naprawde to co polecasz gotujesz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Sajdak-Krawiec

    Barbara Sajdak-Krawiec

    Tak mamy,gdzie nalezy przybyc!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Kozik

    Jola Kozik

    Napoli cita piu bella nel mondo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Bednarek

    Sławomir Bednarek

    Si, io prendo gli spaghetti alla ...pure spaghetti Napoli...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sozańska Małgorzata

    Sozańska Małgorzata

    Też lubię!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Bednarek

    Halina Bednarek

    no i mafia oczywiscie....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Bednarek

    Halina Bednarek

    Neapol wcale nie jest taki piekny jak sie slyszy...pelen myszy i bezdomnych...tez Polakow ktorzy latami mieszkaja na dworcu ,czekajac na ukradzione im paszporty..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Zaręba

    Tomek Zaręba

    prosze o przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Bednarek

    Sławomir Bednarek

    Zobaczyć Neapol , choćby na talerzu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gołębiowska

    Anna Gołębiowska

    wygląda zachęcająco

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Wojdak

    Iwona Wojdak

    Co grubo było ładnie zabalowaliście

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Ogrodnik

    Grazyna Ogrodnik

    Oczywiście

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kasprzyk

    Jan Kasprzyk

    Gdybym nie jadł obiadu, to bym miał

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Kilian

    Zbigniew Kilian

    Brawo Moja Droga odkryłaś to co my jemy co sobotę,nasza M mieszka w Arezzo w Toskanii,niektóre z jej dań stały się naszymi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Dycha-Domańska

    Dorota Dycha-Domańska

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zamerska

    Danuta Zamerska

    pyszne napoletano makaroni

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z pomidorami i szpinakiemSpaghetti z pomidorami i szpinakiem

Zastanawiasz się, czy zrobić makaron z pomidorami czy ze szpinakiem? Połącz oba składniki i przekonaj się, jak wspaniale się uzupełniają. Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem to wyśmienita potrawa, która zaskoczy cię swoim smakiem i szybkością wykonania. Tajemnica dania tkwi w aromatycznym, pachnącym sosie. Przyrządzisz go na bazie cebuli, czosnku, pomidorów z puszki, Fixu Knorr oraz śmietany. Następnie dodaj do niego szpinak, który zupełnie zmieni jego smak i kolor. Możesz użyć świeżego (pamiętaj, by najpierw go dokładnie go umyć i osuszyć) lub mrożonego (rozmroź go wcześniej i odciśnij nadmiar wody). Do sosu doskonale będzie pasował makaron spaghetti lub tagliatelle. Gotową potrawę podawaj w z odrobiną kremowej mozzarelli lub posyp startym parmezanem. Na koniec udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!