
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
150 gramów
200 gramów
100 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 200 ml wody oraz pokrojonymi pomidorami z puszki i zagotuj. Zalej nim naleśniki, a na wierzchu ułóż plastry sera mozzarella. Naleśniki piecz około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.

Krok 2
Całość zagotuj, wystudź i wymieszaj z tartym żółtym serem.

Krok 3
Farsz zawiń w naleśniki zakładając wszystkie boki do środka. Gotowe naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju a następnie dodaj odcedzony szpinak. Sos do kurczaka śmietanowo-ziołowy wymieszaj ze śmietaną i dodaj na patelnię.


Dobra rada:
Do farszu możesz dodać kilka suszonych pomidorów i łyżkę ziaren słonecznika. Twoje naleśniki nabiorą wtedy prawdziwie śródziemnomorskiego charakteru.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane naleśniki po bolońsku
Naleśniki po bolońsku
Nasze naleśniki bolońskie to połączenie dwóch sosów – śmietanowo-szpinakowego z pomidorowym, znanym ze spaghetti bolognese. Przepis ten nie zajmie ci wiele czasu. Zapiekane naleśniki po bolońsku przyrządza się na bazie gotowych naleśników – poświęć wcześniej kilka chwil na ich przygotowanie. Pomidory, kremowe sery i aromatyczna cebula wypełnią cały dom wspaniałym zapachem!
Dla kogo?
Jesteśmy pewni, że naleśniki po bolońsku zapiekane skradną serca każdego, komu w duszy gra włoska kuchnia. Proponujemy je wszystkim miłośnikom naleśników i potraw mącznych. Zapiekane naleśniki po bolońsku spodobają się szczególnie tym, którzy lubią to danie w wytrawnym wydaniu.
Na jaką okazję?
Naleśniki po bolońsku nadają się przede wszystkim na obiad dla rodziny lub przyjaciół czy kolację z ukochaną osobą. Zostało ci kilka placków po smażeniu innego naleśnikowego przepisu? Przechowaj je i przygotuj naleśniki po bolońsku zapiekane jako dowolny posiłek na następny dzień, np. jako lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Pomidorowy sos do naleśników po bolońsku – jak wskazuje sama nazwa – pochodzi z Bolonii, która położona jest w północnych Włoszech. Sos tego typu najczęściej podawany jest z mielonym mięsem, warzywami i makaronem typu spaghetti.
Dla urozmaicenia:
By podkreślić smak typowy dla włoskiej kuchni, dodaj do szpinakowego farszu ziarna słonecznika i suszone pomidory. Jeśli chodzi o sos pomidorowy, którym polewamy po wierzchu naleśniki bolońskie – gdy wyda ci się zbyt gęsty, rozrzedź go bulionem.