
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
150 gramów
200 gramów
100 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju a następnie dodaj odcedzony szpinak. Sos do kurczaka śmietanowo-ziołowy wymieszaj ze śmietaną i dodaj na patelnię.

Krok 2
Całość zagotuj, wystudź i wymieszaj z tartym żółtym serem.

Krok 3
Farsz zawiń w naleśniki zakładając wszystkie boki do środka. Gotowe naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4
Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 200 ml wody oraz pokrojonymi pomidorami z puszki i zagotuj. Zalej nim naleśniki, a na wierzchu ułóż plastry sera mozzarella. Naleśniki piecz około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.


Dobra rada:
Do farszu możesz dodać kilka suszonych pomidorów i łyżkę ziaren słonecznika. Twoje naleśniki nabiorą wtedy prawdziwie śródziemnomorskiego charakteru.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane naleśniki po bolońsku
Naleśniki po bolońsku
Nasze naleśniki bolońskie to połączenie dwóch sosów – śmietanowo-szpinakowego z pomidorowym, znanym ze spaghetti bolognese. Przepis ten nie zajmie ci wiele czasu. Zapiekane naleśniki po bolońsku przyrządza się na bazie gotowych naleśników – poświęć wcześniej kilka chwil na ich przygotowanie. Pomidory, kremowe sery i aromatyczna cebula wypełnią cały dom wspaniałym zapachem!
Dla kogo?
Jesteśmy pewni, że naleśniki po bolońsku zapiekane skradną serca każdego, komu w duszy gra włoska kuchnia. Proponujemy je wszystkim miłośnikom naleśników i potraw mącznych. Zapiekane naleśniki po bolońsku spodobają się szczególnie tym, którzy lubią to danie w wytrawnym wydaniu.
Na jaką okazję?
Naleśniki po bolońsku nadają się przede wszystkim na obiad dla rodziny lub przyjaciół czy kolację z ukochaną osobą. Zostało ci kilka placków po smażeniu innego naleśnikowego przepisu? Przechowaj je i przygotuj naleśniki po bolońsku zapiekane jako dowolny posiłek na następny dzień, np. jako lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Pomidorowy sos do naleśników po bolońsku – jak wskazuje sama nazwa – pochodzi z Bolonii, która położona jest w północnych Włoszech. Sos tego typu najczęściej podawany jest z mielonym mięsem, warzywami i makaronem typu spaghetti.
Dla urozmaicenia:
By podkreślić smak typowy dla włoskiej kuchni, dodaj do szpinakowego farszu ziarna słonecznika i suszone pomidory. Jeśli chodzi o sos pomidorowy, którym polewamy po wierzchu naleśniki bolońskie – gdy wyda ci się zbyt gęsty, rozrzedź go bulionem.