Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
150 gramów
200 gramów
100 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju a następnie dodaj odcedzony szpinak. Sos do kurczaka śmietanowo-ziołowy wymieszaj ze śmietaną i dodaj na patelnię.
Krok 2
Całość zagotuj, wystudź i wymieszaj z tartym żółtym serem.
Krok 3
Farsz zawiń w naleśniki zakładając wszystkie boki do środka. Gotowe naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 200 ml wody oraz pokrojonymi pomidorami z puszki i zagotuj. Zalej nim naleśniki, a na wierzchu ułóż plastry sera mozzarella. Naleśniki piecz około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.
Dobra rada:
Do farszu możesz dodać kilka suszonych pomidorów i łyżkę ziaren słonecznika. Twoje naleśniki nabiorą wtedy prawdziwie śródziemnomorskiego charakteru.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane naleśniki po bolońsku
Tradycyjne naleśniki możesz urozmaicić decydując się na ich zapiekaną wersję. Do tego przepisu polecamy farsz z aromatycznego szpinaku z dodatkiem cebuli i śmietany. Polewą do naleśników jest znany na całym świecie sos bolognese. W wersji tradycyjnej Włosi przyrządzają sos boloński z dużej ilości świeżych pomidorów, duszonych długo na oliwie z oliwek z czosnkiem i ziołami, takimi jak np. oregano, podlanych pod koniec kieliszkiem czerwonego wina. W naszej wersji to pomidory z puszki, które dzięki Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe zyskują pełnię smaku i aromatu. Jeżeli w trakcie przyrządzania sosu, uznasz, że jest zbyt gęsty, możesz rozrzedzić go bulionem. Oryginalnie sos bolognese podaje się z makaronem tagliatelle, lecz z powodzeniem możesz zaserwować go także jako omastę do naleśników ze szpinakiem, które wcześniej ciasno zwiń i podsmaż na patelni, by były chrupiące.