Naleśniki z mięsem nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z mięsem nadzieniem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w pióra i szklimy na odrobinie masła.

Krok 2

Mięso mielone doprawiamy przyprawą i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Mięso dodajemy do cebuli i przesmażamy 10 minut często mieszając.

Krok 4

Na naleśniki nakładamy farsz i składamy.

Krok 5

Przesmażamy krótko z każdej strony tak by skórka nabrała chrupkości. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej