Naleśniki z mięsem nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z mięsem nadzieniem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w pióra i szklimy na odrobinie masła.

Krok 2

Mięso mielone doprawiamy przyprawą i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Mięso dodajemy do cebuli i przesmażamy 10 minut często mieszając.

Krok 4

Na naleśniki nakładamy farsz i składamy.

Krok 5

Przesmażamy krótko z każdej strony tak by skórka nabrała chrupkości. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej