Naleśniki z mięsem nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z mięsem nadzieniem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w pióra i szklimy na odrobinie masła.

Krok 2

Mięso mielone doprawiamy przyprawą i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Mięso dodajemy do cebuli i przesmażamy 10 minut często mieszając.

Krok 4

Na naleśniki nakładamy farsz i składamy.

Krok 5

Przesmażamy krótko z każdej strony tak by skórka nabrała chrupkości. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z mięsem nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej