
Składniki
500 gramów
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę kroimy w pióra i szklimy na odrobinie masła.
Krok 2
Mięso mielone doprawiamy przyprawą i dokładnie mieszamy.
Krok 3
Mięso dodajemy do cebuli i przesmażamy 10 minut często mieszając.
Krok 4
Na naleśniki nakładamy farsz i składamy.
Krok 5
Przesmażamy krótko z każdej strony tak by skórka nabrała chrupkości. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej