
Składniki
500 gramów
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę kroimy w pióra i szklimy na odrobinie masła.
Krok 2
Mięso mielone doprawiamy przyprawą i dokładnie mieszamy.
Krok 3
Mięso dodajemy do cebuli i przesmażamy 10 minut często mieszając.
Krok 4
Na naleśniki nakładamy farsz i składamy.
Krok 5
Przesmażamy krótko z każdej strony tak by skórka nabrała chrupkości. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej